Obeležen Dan Rusije u Beogradu (FOTO,VIDEO)

Izvor: S media, 10.Jun.2011, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan Rusije u Beogradu (FOTO,VIDEO)

U Beogradu je sinoć obeležen Nacionalni dan Rusije. U ambasadi Rusije održan prijem kojem su prisustvovale sve bitne ličnosti iz političkog i javnog života Srbije.

GALERIJA SLIKA

Nacionalni dan Rusije, 12. jun, obeležen je sinoć prijemom u Ambasadi Rusije u Beogradu.

Prijemu, koji je organizovao ambasador Aleksandar Konuzin, prisustvovali su predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković, predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović, članovi vlade, predstavnici diplomatskog kora, političkih stranaka i verskih zajednica. Zanimljivo je da je prijemu prisustvovala i Svetlana Ražnatović kojoj ovih dana počinje kazna kućnog pritvora.

U sklopu obeležavanja ruskog državnog praznika, 12. juna na Kalemegdanu biće otvorena izložba fotografija "Rusija. Novi pogled 2011".

NATO ne uvažava zabrinutost Rusije

Barozo: Rusija u STO do kraja ove godine

Rusija protiv rezolucije UN o Siriji

Najavljeno je i da će 14. juna u Sava centru, u organizaciji ruske ambasade i Naftne industrije Srbije biti održan koncert Državnog smifonijskog orkestra "Nova Rusija".

Nacionalni dan Rusije, 12. jun, slavi se od 1992. godine, pošto je na taj dan 1990. usvojena deklaracija o proglašenju nezavisnosti tadašnje Ruske Sovjetske Federativne Socijalističke Republike.

(Beta)FOTO:Nenad Gajić,S media)
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Ambasador Rusije

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Irinej, premijer Cvetković i Ceca Ražnatović na prijemu u ruskoj ambasadi

Izvor: Blic, 10.Jun.2011

BEOGRAD - Povodom 12. juna - Dana Rusije, u ruskoj amabasadi u Beogadu priređen je svečani prijem...Amabsador te zemlje Aleksandar Konuzin dočekao je zvanice u svečanoj vojnoj uniformi, a među više stotina gostiju bili su predstavnici državnog vrha Srbije, verski velikodostojnici, predstavnici...

Nastavak na Blic...

Obeležen praznik Rusije

Izvor: Danas, 10.Jun.2011

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin priredio je sinoć prijem povodom nacionalnog praznika svoje zemlje. Na skup u ambasadi došlo je 1.300 zvanica, od pozvanih 1.600, podaci su koje smo dobili od službenika ruske misije. I sami smo se uverili da je gužva bila prilična: na ulazu pred ambasadom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.