OTPORI U PARTIJAMA PREMA NOVOM BLOKU: Izmiču Đilasu

Izvor: Večernje novosti, 12.Okt.2018, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTPORI U PARTIJAMA PREMA NOVOM BLOKU: Izmiču Đilasu

Male šanse da u Savez za Srbiju uđu SDS i DSS. Otpori u partijama prema novom bloku LIDERI DSS i SDS, Miloš Jovanović i Boris Tadić još su daleko od odluke o ulasku u novoosnovani opozicioni Savez za Srbiju, koji je inicirao Dragan Đilas. Prema našim informacijama, iako su se prethodnih nedelja vodili intenzivni pregovori sa Jovanovićem i Tadićem, u njihovim strankama postoje velike rezerve prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << priključivanju političkoj organizaciji bivšeg gradonačelnika Beograda. Na sednici Glavnog odbora DSS, koja je zakazana za sutra, neće se uopšte odlučivati o eventualnom ulasku u Savez i to pitanje do daljeg će biti ostavljeno po strani. Kako kažu naši sagovornici iz ove stranke, oni ne žele da se "malo energije koja je ostala u narodu, utroši u priči i podršci licima koja su već viđena". Pročitajte još - Parezanović: Đilas potkupio odbornike Otpori prema Savezu, kako nezvanično saznajemo, i dalje su jaki u Tadićevom taboru. Tadić, koji je bio izričit da neće ulaziti u blok u kom su Dveri, a moguće i DSS, u kontaktu je sa Đilasom, ali pruču o ulasku SDS u Savez za sada vode posrednici. Portparol SDS Konstantin Samofalov kaže nam da za sada o ovom pitanju "ima samo razgovora, ne i pregovora": - Nema nikakvih ni pomaka, ni zastoja u razgovorima. Oni teku kao i do sada, nema nikakvih novih momenata. SLIKA SA ČAVOŠKIM STRASTI se ne smiruju ni u DS, gde je veliki broj funkcionera bio protiv ulaska u SzS. Njihovo nezadovoljstvo kulminiralo je pre nekoliko dana, kad je potpredsednica Dragana Rakić na svom fejsbuk-profilu objavila, pa obrisala, svoju fotografiju sa Kostom Čavoškim, što je njima bio još jedan znak da stranka politički i ideološki odlazi udesno.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

DSS: Pregovori o Kosovu da se uvedu u fazu mirovanja

Izvor: N1 televizija, 13.Okt.2018, 13:38

Za Demokratsku stranku Srbije je neprihvatljiva podela teritorije Srbije ili secesija celine ili dela Kosova, izjavio je na sednici Glavnog odbora DSS lider te stranke Miloš Jovanović...Jovanović je vlasti u Srbiji optužio da su pregovorima u Briselu državu doveli u ćorsokak, i založio se da se...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.