O Srećkoviću odlučuju Vuk i Tadić

Izvor: B92, 14.Nov.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"O Srećkoviću odlučuju Vuk i Tadić"

Beograd -- Potpredsednik SPO Žika Gojković izjavio je da će ta stranka verovatno u narednih nekoliko dana odlučiti o eventualnom isključivanju Srđana Srećkovića.

Gojković je novinarima u parlamentu rekao da će "sudbina Srećkovića", koji je i ministar dijaspore i vera, biti "plod razgovora predsednika SPO i predsednika DS, Vuka Draškovića i Borisa Tadića, u narednih nekoliko dana", ističući da SPO neće učiniti ništa što bi narušilo kontinuitet vlade i skupštinske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << većine.

"Ako dođe do smene Srećkovića, ne mogu da kažem kako će se sve to tačno odraziti na vladu. Nekoliko meseci, koliko je ostalo vladi, ne bismo tražili ministarsku poziciju za sebe, ali o tome se nije razgovaralo. Nama nije cilj da tražimo ministarsku poziciju, već da se stranka dovede u red”, naveo je Gojković.

Komentarišući izjavu Srećkovića, koji je rekao da o njegovoj odgovornosti može da odlučuje jedino glavni odbor SPO-a, Gojković je rekao da to nije tačno i da o tome može da odlučuje i Predsedništvo, koje može da isključi svakog ko ne sprovodi politiku stranke.

Prema rečima Gojkovića, najveće zamerke na rad Srećkovića su što nema nikakvu komunikaciju sa članstvom i ne sprovodi politiku SPO.

"On dođe u parlament i ode u poslanički klub SPS, a ne dođe kod nas. Mogu da shvatim da ima sukob sa jednim čovekom, ali da ne razgovara ni sa jednim poslanikom SPO to ne mogu da shvatim”, rekao je Gojković, koji je i poslanik SPO u parlamentu.

Na pitanje kako gleda na to što je na sednici Predsedništva uz Srećkovića bila jedino državna sekretarka u Ministarstvu za lokalnu samouopravu Sanja Čeković, on je rekao da je očigledno da su "dva državna funkcionera, koji su dobili najviše pozicije od svih u stranci na jednoj strani, a svi ostali na drugoj, što govori da kada "dođe kraj mandata oni su uplašeni za te pozicije”.

On je naveo da se na sednici Predsedništva raspravljalo šest sati i da svako ko je želeo i mogao da raspravlja o zaključcima, koji su, kako je rekao, u suštini prepisani iz programa stranke.

Na pitanje da li je tačno da Glavni odbor stranke nije raspravljao o saradnji sa LDP u "Preokretu”, Gojković je rekao da je to tačno, ali da je povezivanje sa liberalima povodom politike prema Kosovu nastavak principijelne politike o Kosovu i EU.

"I za vreme vlade Vojislava Koštunice vodili smo politiku sličnu ovoj sada, pokušavajući da Srbiju izvedemo na pravi put”, rekao je Gojković.

Predsedništvo SPO upozorilo je sinoć Srećkovića da sprovodi politiku stranke, jer će u suprotnom protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak koji povlači isključenje.

Srećković je sinoć rekao Tanjugu da o njegovoj odgovornosti može da raspravlja jedino Glavni odbor SPO-a na predlog predsednika stranke i uz podršku dvotrećinske većine, a da Predsedništvo stranke nema ovlašćenja da se o tome izjašnjava.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPO: USKORO O EVENTUALNOM ISKLJUČENJU SREĆKOVIĆA

Izvor: Kurir, 14.Nov.2011

BEOGRAD - Potpredsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Žika Gojković rekao je da će se uskoro odlučivati o eventualnom isključenju potpredsednika SPO i ministra vera i dijaspore Srđana Srećkovića iz stranke zbog nesprovođenja politike stranke..."Ako dođe do smene Srećkovića, ne mogu da kažem...

Nastavak na Kurir...

„Preokret” isključuje Srećkovića iz SPO?

Izvor: Politika, 14.Nov.2011

Ukoliko dođe do smene Srđana Srećkovića ne mogu da kažem tačno kako će se to odraziti na vladu, kaže Žika Gojković, potpredsednik SPO..Pošto se vrh Srpskog pokreta obnove u nedelju na sednici predsedništva još jednom razišao sa Srđanom Srećkovićem, potpredsednikom partije i ministrom...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.