Nove investicije u Leskovcu

Izvor: RTS, 16.Mar.2012, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove investicije u Leskovcu

Srbija će nastaviti borbu za radna mesta, investicije i bolji standard građana, jer ta borba nema alternativu, rekao predsednik Boris Tadić na otvaranju fabrike čarapa "Falke" u Leskovcu. Ambasador Volfram Mas kaže da je otvaranje fabrike pokazatelj političke stabilnosti Srbije.

U Leskovcu je danas otvorena nova nemačka fabrika čarapa "Falke", a predsednik Boris Tadić je tim povodom poručio da je izuzetno ponosan što je ta kompanija izabrala upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Leskovac za investiranje.

Ambasador Volfram Mas rekao je da otvaranje nove nemačke fabrike predstavlja izuzetno distignuće i pokazatelj političke stabilnosti Srbije.

"Srbija je napravila veliki napredak kada je reč o političkoj stabilnosti, a sama činjenica da parlament i vlada ovih dana ispunjavanju čitav mandat jeste jak signal te stabilnosti", naveo je Mas.

"Dobro je vratiti se u Leskovac", rekao je Mas, aludirajući na činjenicu da je fabrika do 1992. godine poslovala u tom gradu.

Predsednik Srbije naglasio je da su nemačko-srpski odnosi od fundamentalnog značaja ne samo za evropsku budućnost Srbije, već i za bolji život građana.

"Čast mi je da učestvujem u otvaranju jednog ovakvog postrojenja u kojem će radno mesto naći šest stotina ljudi. Ponosan sam što je 'Falke' za svoju fabriku izabrao upravo Leskovac i ljude koji su dobri i vredni", rekao je Tadić na svečanom otvaranju.

Otvaranju su prisustvovali i direktor Paul Falke, potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović i ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas.

"Konkurencija je nemilosrdna, ne bore se samo kompanije, već i zemlje za radna mesta i investicije. Radno mesto je kao gol u fudbalu, kao koš u košarci – to je ono oko čega se danas vodi borba na globalnom planu", ukazao je Tadić.

Istakavši da je ta borba veoma teška, on je radnicima poručio da svojim znanjima, veštinama, disciplinom, zapravo čuvaju svoja radna mesta, ali i "obezbeđuju radna mesta za druge ljude koji ih nemaju".

"Jer to kako vi radite ključna je informacija za nove investitore i donošenje odluke da ulože u Srbiji. Radnik, obučen u Nemačkoj, predstavlja dobit za Srbiju, jer uspostavlja novi kvalitet rada", rekao je predsednik i dodao da se time podiže i kredibilitet zemlje u svetu.

Borba za radna mesta nema alternativu

Tadić je poručio da će Srbija nastaviti borbu za radna mesta, investicije i bolji standard građana, jer ta borba nema alternativu, kao što će nastaviti put ka Evropskoj uniji, jer će se u njoj i u budućnosti, uprkos sadašnjoj krizi, živeti mnogo bolje nego u drugim zemljama.

"Nemačka je jedan od naših ključnih partnera. Povećali smo saradnju sa Nemačkom, doveli investitore, a Nemačka je i najveći donator. Očekujem da će mnoge velike nemačke kompanije uskoro postati i srpske kompanije", rekao je Tadić.

Nova fabrika čarapa u Leskovcu predstavlja investiciju od više od deset miliona evra. "Falke" će srednjoročno zaposliti do 600 radnika i tako postati jedan od najvećih poslodavaca u regionu.

Fabrika automobilskih komponenti "Jura"

Predsednik Tadić je danas u Leskovcu prisustvovao i svečanosti povodom otvaranja fabrike automobilskih komponenti "Jura".

Tadić je poručio da sa novim investicijama počinje i novi privredni i industrijski život Leskovca i otvaraju se nove mogućnosti.

Boris Tadić je istakao da će Srbija nastaviti da se bori za dovođenje novih investitora.

"Nećemo se smiriti dok u Srbiju ne dovedemo još jednog proizvođača automobila, a u Niš još jednog proizođača elektronskih uređaja", najavio je predsednik Tadić.

On je menadžmentu "Jure" rekao da Srbija želi da nastavi saradnju sa tom kompanijom, a predstavnicima automobilskih kompanija Hjundaji i Kia, koji su takođe prisustvovali otvaranju, da će se za njih još bopriti.

"To su jednostavni planovi, ali ih je teško ostvariti. Mi smo spremni da 'zalegnemo' za njihovo ostvarenje svom snagom", poručio je Tadić.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.