Nikolić: Tadić želi da zaoštri odnose

Izvor: Blic, 26.Apr.2010, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Tadić želi da zaoštri odnose

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić ocenio je danas da predsednik Srbije Boris Tadić izjavom da opozicija gura državu u sunovrat preti opoziciji i želi da zaoštri odnose na političkoj sceni Srbije.

"Svakako da je to njegova (Tadićeva) želja i mi ćemo naravno biti trpeljivi i razumni do mere do koje nas vlast ne bude fizički ugrozila ili ne ugrozi naša ljudska prava, naša politička prava, a onda ćemo odgovoriti predsedniku Srbije", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je Nikolić novinarima u Skupštini Srbije.

On je naveo i da ga je sramota da ima predsednika Srbije koji mu preti da, "iako se pošteno bavi politikom nikada neće doći na vlast i neće pobediti".

"Sramota me je i nemoj da me tera u mržnju, jer mi ne mrzimo nikoga a

on neka malo razmisli o svojim postupcima", rekao je Nikolić.

Lider naprednjaka dodao je da predsednik Srbije treba da razmisli o tome šta čini Srbiji otvorenim pretnjama polovini građana Srbije jer je, kako je ocenio, ovoga časa SNS minimum polovina građana Srbije.

Nikolić je rekao da su na skupštini SNS prisustvovali i predstavnici Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, ali i predstavnici stranaka vladajuće koalicije iz Saveza vojvođanskih Mađara, Srpskog pokreta obnove i Socijaldemokratske partije Srbije, i upitao da li je Tadić svima uputio pretnje.

"Kako je on (Tadić) to video tu koaliciju, ako je video po tome ko je govorio na našem skupu, govorio je i Ištvan Pastor. Da li to preti i predsedniku SVM", upitao je Nikolić.

On je pozvao Tadića da se okrene Ustavu i svojim ustavnim nadležnostima jer, kako je naveo, predsednik Srbije ne treba da brine ko će da osvoji parlamentarnu većinu, već da obezbedi da kada se stvori parlamentarna većina ona formira i vladu.

"Predsednik Srbije ne sme da se meša u politički posao. Neka nam kaže da li je predsednik Demokratske stranke ili predsednik Srbije" naveo je Nikolić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.