Nije bilo skandala na Saboru SPC

Izvor: B92, 23.Maj.2012, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije bilo skandala na Saboru SPC

Beograd -- Episkop bački Irinej negirao pisanje štampe o navodnom skandalima na Saboru SPC. "Sa vladikom Grigorijem sam razmeni šaljive replike o predsedničkim izborima".

Irinej kaže da se na Saboru SPC nije sukobio sa vladikom zahumsko-hercegovačkim Grigorijem. "Potpuno neistinito se ukazuje na neke šaljive replike među episkopima. I to se naziva prvorazrednim skandalom. Nikakvog skandala na Saboru nema, niti je Sabor podeljen na političke partije, niti se bavi njima", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je on u Patrijaršiji posle završetka Sabora.

Prema pisanju lista "Pres", na sednici Sabora SPC, vladika bački Irinej je navodno izjavio saučešće vladikci Grigoriju zbog poraza lidera DS-a Borisa Tadića na predsedničkim izborima.

Povodom posete predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića patrijarhu Irineju, vladika Irinej Bulović je rekao da je to bila privatna poseta i da o tome nije bilo reči na Saboru SPC.

"Čuo sam za posetu Tadića patrijarhu, ali nisam video. Poseta je bila strogo privatnog karaktera i o tome nije bilo ni jedne jedine reči na Saboru, a i nema potrebe da se o tome razgovara", rekao je Irinej novinarima u Patrijaršiji posle završetka Sabora SPC.

Irinej je naveo da je normalno da Tadić razgovara s patrijarhom.

"Sve nas vezuju dugogodišnje veze i saradnja i sa dojučerašnjim predsednikom Srbije Tadićem, a vezivaće nas i ubuduće, jer će on imati značajnu ulogu u životu naše zemlje", rekao je episkop Irinej.

Dodao je da crkva, a naročito njeni episkopi, nije zatvorena za susrete i dijalog sa svima.

"Mi nismo partijskog karaktera, to bi čak bila vrsta svetogrđa sa naše strane ako bismo i mi doprinosili podelama. Tadićeva poseta je bila normalna međuljudska komunikacija i kao što se patrijarh Irinej sreo sa njim i druge vladike i episkopi razgovaraće sa ličnostima našeg javnog života", rekao je Irinej.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tadić se privatno sastao s patrijarhom

Izvor: Kurir, 23.Maj.2012

BEOGRAD - Episkop bački Irinej (Bulović) izjavio je danas da je predsednik Demokratske stranke Boris Tadić privatno posetio patrijarha Irineja, i da o toj poseti nije bilo reči na Saboru Srpske pravoslavne crkve (SPC)..."Čuo sam za posetu Tadića patrijarhu, ali nisam video. Poseta je bila strogo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.