Nigerija neće priznati Kosovo

Izvor: S media, 19.Jul.2009, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nigerija neće priznati Kosovo

"Nigerija neće priznati Kosovo kao nezavisnu državu, poučena iskustvom iz gradjanskog rata, kada je branila svoj suverenitet i teritorijalni integritet", rekao predsednik te zemlje Umaru Jar Adua srpskom predsedniku Borisu Tadiću.

Predsednik Nigerije je kazao da želi da produbi postojeće dobre odnose sa Srbijom, podsetivši da su takve veze postojale i za vreme nekadašnje Jugoslavije.

Adua >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je objasnio da odluka njegove zemlje da ne prizna nezavisnost Kosova potiče iz istorijskog iskustva Nigerije, koja se od 1967. do 1970, u gradjanskom ratu, borila za svoj suverenitet i teritorijalni integritet.

"Od završetka gradjanskog rata, Nigerija kontinuirano pokušava da razvije nacionalnu politiku i strategiju i stvori heterogenu državu", rekao je nigerijski predsednik.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.