Neophodno ulaganje u zdravstvo

Izvor: RTS, 28.Okt.2010, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neophodno ulaganje u zdravstvo

Za modernizaciju zdravstvenog sistema u Srbiji najvažnije je ulaganje u novu opremu i nova znanja, istakao predsednik Srbije Boris Tadić tokom obilaska Kliničkog centra u Kragujevcu. Tadić prisustvovao i otvaranju 35. oktobarskih zdravstvenih dana na Šumadija sajmu.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je za modernizaciju zdravstvenog sistema u Srbiji najvažnije ulaganje u novu opremu i nova znanja, što će pomoći ljudima da dobiju najkvalitetniju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zdravstvenu uslugu.

Tadić je tokom obilaska Kliničkog centra u Kragujevcu rekao da država pokušava da modernizuje zdravstveni sistem i to tako da se uz najmanje troškove postigne najveći efekat.

On je pohvalio rad Kliničkog centra u Kragujevcu, u okviru kojeg radi Centar za nuklearnu medicinu u tom gradu, rekavši da ka njemu trenutno gravitira dva miliona ljudi iz ovog dela Srbije i da on može da im pruži najbolju zdravstvenu uslugu.

"Potrebno je ulagati u nove dijagnostičke uređaje, a važno je i dobro organizovati fakultete da bi sa njih dolazili mladi stručnjaci koji će ljudima pružiti neophodnu zdravstvenu zaštitu", kazao je Tadić.

Predsednik  je rekao i da se mnogi građani u Srbiji boje da li će moći da se izleče kada se razbole i da to mora da se razume, i dodao da je  zbog  toga neophodno neprekidno investirati u nove uređaje i novo znanje medicinskih radnika.

Manifestacija 35. Oktobarski zdravstveni dani posvećena je obeležavanju 150 godina od osnivanja bolnice u Kragujevcu.

Zdravstvene dane otvorio je predsednik kragujevačkog odbora Srpskog lekarskog društva Nenad Đoković, a prisustvovali su predsednica srpskog parlamenta Slavica Đukić Dejanović, ministar zdravlja Tomica Milosavljević i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

Predsednica Parlamenta istakla je da je samo u ovoj godini Skupština Srbije donela nekoliko važnih zakona na poboljšanju zdravstvene zaštite korisnika i najavila usvajanje još nekoliko.

Đukić-Dejanović je dodala da zdravstveni sistem u Kragujevcu ne čini samo Klinički centar, već i Dom zdravlja, Služba hitne medicinske pomoći, Institut za javno zdravlje, Apotekarska ustanova i Crveni krst.

Nova stranica u zdravstvu

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević rekao je da "Ulazimo u period u kojem ćemo okrenuti novu stranicu u zdravstvu i završićemo renoviranje četiri zdravstvena centra u Srbiji".

Milosavljević je podsetio da je Prvu srpska bolnicu u Srbiji pre osam vekova osnovao Sveti Sava u manastiru Studenica, a pre 150 godina je otvorena prva civilna bolnica u Kragujevcu.

Kragujevačkom zdravstvu bilo je potrebno šest decenija da svoju bolnicu, unapredi preko Kliničko-bolničkog centra 1986. godine u Klinički centar 2005. godine sa najvišim nivoom zdravstvene zaštite. Ovde se leči oko dva miliona građana.

Direktor Kliničkog centra Kragujevac Slobodan Obradović rekao je da će renovaranje te zdravstvene ustanove početi na proleće i to sredstvima Vlade Srbije u iznosu od 24 miliona evra.

"Klinički centar Kragujevac će prvi put dobiti kardiohirurgiju i Centar za genetska istraživanja", istakao je Obradović.

Nakon posete Kliničkom centru, predsednik Tadić će obići fabriku "Fijat automobili Srbija", a zatim će prošetati centrom grada, gde će razgovarati sa građanima.

Predsednik Tadić će, potom, u selu Čumić posetiti domaćinstvo Zorana Maksimovića, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Do opšteg zdravlja uz opremu i znanje

Izvor: Mondo, 28.Okt.2010

Predsednik Srbije izjavio je da je za modernizaciju zdravstvenog sistema u Srbiji najvažnije ulaganje u novu opremu i nova znanja.

Nastavak na Mondo...

TADIĆ: ULAGANJE U ZDRAVSTVO OSNOVA ZA KVALITET

Izvor: Kurir, 28.Okt.2010

KRAGUJEVAC - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je za modernizaciju zdravstvenog sistema u Srbiji najvažnije ulaganje u novu opremu i nova znanja, što će pomoći ljudima da dobiju najkvalitetniju zdravstvenu uslugu. Tadić je tokom obilaska Kliničkog centra u Kragujevcu rekao da država...

Nastavak na Kurir...

Tadić: Ulaganje u zdravstvo i znanje osnova za kvalitet

Izvor: Glas javnosti, 29.Okt.2010, 07:36

KRAGUJEVAC - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je za modernizaciju zdravstvenog sistema u Srbiji najvažnije ulaganje u novu opremu i nova znanja, što će pomoći ljudima da dobiju najkvalitetniju zdravstvenu uslugu. Tadić je tokom obilaska Kliničkog centra u Kragujevcu rekao da država...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.