Nastavak dijaloga o autonomiji Vojvodine

Izvor: RTS, 10.Jul.2010, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak dijaloga o autonomiji Vojvodine

Nastaviće se politički dijalog o obimu i sadržaju autonomije Vojvodine, rekao predsednik Srbije Boris Tadić na obeležavanju 20 godina od osnivanja Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Novom Sadu da će se nastaviti politički dijalog o obimu i sadržaju autonomije Vojvodine i o decentralizaciji Srbije.

Tadić je na svečanoj akademiji povodom 20. godišnjice osnivanja Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je pitanje decentralizacije najosetljivije, ali i najznačajnije pitanje.

Prema njegovim rečima, to pitanje vrlo teško može da bude rešeno bez ustavnih promena. Tadić je kazao da će se zbog toga pitanju decentralizacije pristupiti vrlo pažnjivo.

On je naveo da nema istovetno mišljenje o autonomiji Vojvodine sa liderom LSV Nenadom Čankom, ali da će sa tom strankom nastaviti da bude koalicioni partner i politički saveznik.

Govoreći o njegovom sutrašnjem odlasku u Srebrenicu, Tadić je rekao da je to akt pomirenja i izgradnje mostova među narodima na prostoru nekada zajedničke države.

"Sinoć sam došao iz Crne Gore, sutra putujem u Srebrenicu u želji da izgradim mostove prijateljstva i razumevanja među narodima u regionu. Istovremeno se zalažem i za izgradnju onih pravih mostova, jer samo izgradnjom Koridora 10, obnovom železnice i druge infrastrukture možemo da krenemo napred i osiguramo bolji život građana", rekao je Tadić.

Nenad Čanak je istakao da je stranka na čijem je čelu od njenog osnivanja prošla kroz burnih 20 godina, a da je prva decenija bila lakša od druge.

"Tada smo znali ko je ko i protiv koga treba da se borimo, bilo je dovoljno reći 'dole Slobodan Milošević'. Posle 5. oktobra, međutim, nije se desilo ono što smo očekivali, a glavni razlog tome je što nije učinjena lustracija", rekao je Čanak.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.