NS: Osuditi napade

Izvor: S media, 29.Avg.2010, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Osuditi napade

Nova Srbija (NS) pozvala je danas predsednika Srbije Borisa Tadića da zahteva istragu od država u kojima su napadnuti državljani Srbije i reaguje sa istom žestinom sa kojom je opravdano reagovao na napade na strane državljane u Srbiji.

"Ta reakcija, medjutim, izostaje i to najbolje govori o političkom dignitetu države koju vodi, iako govori suprotno o navodnom ličnom i državnom dostojanstvu", naveo je direktor NS Borislav Borović u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Borović je istakao da su napadi na turiste iz Srbije povratnike u Hrvatskoj morali da izazovu javnu reakciju prilikom posete predsednika Hrvatske Ive Josipovića, ali da je Tadić to propustio, čime je "poslao poruku da državljanje Srbije nema ko da brani, da nisu važni i da je za Srbiju važnija dobra regionalna saradnja i evrointegracije

nego njeni gradjani".

"Skandalozno deluje ignorisanje i ćutanje povodom linča srpskih državljana u Ohridu i nedavno u Briselu kada su naši sugradjani potpuno nevini doživeli masovni linč u kojem je učestvovalo po nekoliko desetina 'domaćina' i gde je jedan mladić tučen do smrti, a trojica teško povredjena, do kojih je jedan izgubio oko", naveo je Borović.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.