NIŠTA OD DOGOVORA PUTARA NIBENSA I MINISTARSTVA

Izvor: Kurir, 24.Okt.2011, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIŠTA OD DOGOVORA PUTARA NIBENSA I MINISTARSTVA

BEOGRAD - Predstavnici pet preduzeća Nibens grupe nisu u Beogradu postigli dogovor sa predstavnicima Ministarstva infrastrukture Srbije, izjavio je predsednik Samostalnog sindikata PZP "Beograd" Milan Jovanović.

Kako je naveo, predstavnici tih preduzeća pokušaće da zakažu razgovor s premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem. "Pokušali samo da razgovaramo i s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, ali nam nije uspelo. Niko, osim ljudi iz Ministarstva infrastrukture, nije zainteresovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da razgovara sa nama", rekao je Jovanović dodajući da razgovori samo sa tim Ministarstvom nisu dovoljni.

On je kazao da oko 500 radnika pet preduzeća Nibens grupe još uvek blokira saobraćaj u Nemanjinoj ulici, kod zgrade Vlade Srbije u Beogradu, zahtevajući isplatu zaostalih zarada i rešenje finansijskih problema tih firmi. Radnici su blokirali tramvajski saobraćaj i obe kolovozne trake ispod raskrsnice sa Ulicom kneza Miloša.

Jovanović je dodao da je Privredni sud odbio zahtev o restruktuiranju PZP "Niš" navodeći da će to preduzeće "verovatno otići u stečaj". Generalni sekretar sindikata u Preduzeću za puteve (PZP) "Beograd" Dejan Pantić ranije je kazao da radnici očekuju da im se isplati bar jedna zarada da bi mogli da se vrate na posao.

Pantić je kazao da se pred zgradom Vlade okupili radnika preduzeća za puteve "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", i "Niš" i "Vojvodinaput Bačkaput".

Računi preduzeća iz Nibens grupe blokirani su zbog dugova od 180 miliona evra, od čega 130 miliona evra bankama. Zbog toga je sa bankama postignut dogovor o restrukturiranju preduzeća kroz stečaj.

Početak restrukturiranja odložen je do kraja oktobra, a prema informacijama sindikata, radnicima se duguje između dve i četiri plate.

Preduzeća grupe Nibens imaju više od 5.000 zaposlenih. Putari te grupe održavaju više od 40 odsto puteva u Srbiji i učestvovali su u izgradnji auto-puta na "Evropskom koridoru 10" kroz Srbiju, a PZP "Beograd" je angažovano na izgradnji autoputa Beograd - južni Jadran.

Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković je u maju uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i za 32 miliona evra oštetio Fabriku maziva iz Kruševca, koju je kupio u privatizaciji.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez dogovora za radnike Nibens grupe

Izvor: NaDlanu.com, 24.Okt.2011

BEOGRAD, 24. oktobra 2011. (Beta) - Predstavnici pet preduzeća Nibens grupe nisu u ponedeljak u Beogradu postigli dogovor sa predstavnicima Ministarstva infrastrukture Srbije, izjavio je agenciji Beta predsednik Samostalnog sindikata PZP "Beograd" Milan Jovanović... BEOGRAD, 24. oktobra 2011. (Beta)...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.