Miletić general, Jevtić rektor

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 16.Feb.2011, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miletić general, Jevtić rektor

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić, povodom Dana državnosti Republike Srbije i Dana Vojske Srbije - 15. februara, doneo je ukaze o postavljenjima i o redovnim i vanrednim unapređenjima, saopštila je juče pres-služba predsednika Srbije.

Ukazom predsednika o redovnom unapređenju, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić unapređen je u čin generala.

General-major Miodrag Jevtić postavljen je za rektora Univerziteta odbrane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << a brigadni general Milan Bjelica za zamenika načelnika Generalštaba Vojske Vojske Srbije.

Brigadni general Goran Radovanović postavljen je za zamenika komandanta Komande za obuku, a pukovnik Milomir Todorović za komandanta (ađutanta) Garde Vojske Srbije.

Pukovnik Dejan Janković postavljen je za načelnika Uprave vojne policije, a pukovnik Duško Žarković za načelnika štaba u Komandi Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Pukovnik Želimir Glišović postavljen je za komandanta Treće brigade Kopnene vojske, pukovnik Predrag Bandić za komandanta za komandanta 204. avijacijske baze Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, dok je pukovnik Marijan Novaković postavljen za načelnika Vojnomedicinske akademije.

Ukazima predsednika Tadića o redovnim unapređenjima unapređeni su u čin general-potpukovnika general-majori Petar Radojčić i Aleksandar Živković.

U čin brigadnog generala unapređeni su pukovnici Slavoljub Janićijević i Goran Zeković.

Ukazima predsednika Tadića o vanrednim unapređenjima u čin general-majora unapređeni su brigadni generali Milan Bjelica, Mitar Kovač i Vidoje Živković, a u čin brigadnog generala pukovnici Bojan Zrnić i Čedomir Branković.

Ukazima predsednika Tadića profesionalna vojna služba prestala je general-potpukovniku Mladenu

Ćirkoviću i brigadnim generalima Čedomiru Brankoviću, Đuru Ćeliću i Mirku Vraniću, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.