Mediji: Ultimatum Tadiću iz vrha DS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2012, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Ultimatum Tadiću iz vrha DS

BEOGRAD -

Boris Tadić ima dva dana da odgovori da li će podneti ostavku i povući se s mesta predsednika Demokratske stranke (DS) na mesto predsednika Političkog saveta DS i omogućiti izbor Dragana Đilasa za novog lidera demokrata, a Bojana Pajtića za njegovog zamenika, kaže za Blic "istaknuti član DS, koji je zahtevao aninimnost".

Ultimatum su Tadiću postavili Pajtić, Đilas i Goran Ješić, piše beogradski list i objašnjava da iza tog zahteva stoje "beogradski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i vojvođanski odbori i pola Srbije".

Prema istom izvoru, sednice beogradskog i vojvođanskog odbora još nisu zakazane, ali biće održane u petak, ukoliko Tadić nastavi da odbija ponudu o "časnom povlačenju".

Dva najveća i najuticajnija odbora traže Tadićevu smenu, tvrdi izbor Blica, i zaključuje da će se odnos snaga koji ide u prilog promenama videti već na početku srednice Glavnog odbora u subotu.

Predlog Tadića da se sednica otvori za medije, kako predviđa isti izvor, biće odbačen velikom većinom glasova i "tu će već na početku Tadić biti poražen".

U istim krugovima tvrde da će se na izbornoj skupštini Đilas kadidovati za predsednika stranke čak i ako Tadić istakne svoju kandidaturu, jer su se "okolnosti promenile".
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.