Izvor: B92, 10.Jul.2010, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mahmutović: Bez viza u Tursku

Novi Pazar -- Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je da građanima Srbije više nisu potrebne vize za odlazak u Tursku.

Mahmutović je na konferenciji za novinare pozdravio odluku Vlade Srbije o ukidanju viza između Srbije i Turske.

To je značajno za naše građane koji imaju bliske veze sa Turskom, ali i naše građane u Turskoj, kaže Mahmutović. Meho Mahmutović smatra da je dolazak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turskog premijera Redžepa Taipa Erdogana i predsednika Srbije Borisa Tadića istorijski događaj za ovaj grad.

"U ponedeljak će biti potpisani protokoli o izgradnji deonice autoputa kroz Sandžak i rekonstrukciji magistralnih puteva Novi Pazar-Sjenica i Novi Pazar-Tutin", rekao je Mahmutović.

Gradonačelnik Novog Pazara ocenio je i da se Erdoganova poseta Srbiji poklapa sa odlukom Vlade da prihvati predlog o ukidanju viza za građane dve zemlje.

"Dolazak turskog premijera dolazi u trenutku kada je Vlada Srbije prihvatila inicijativu ministra Rasima Ljajića o ukidanju viza između Srbije i Turske", rekao je Mahmutović.

On je dodao da će jedna opština iz Turske preuzeti vođenje završetka radova sportske hale u novopazarskom Rekreacionom centru.

"Na sednici Skupštine grada donećemo odluku da izgradnja bude po sistemu ključ u ruke. Radovi bi trebalo da budu završeni za narednih par meseci i tačan iznos sredstava koja su potrebna za završetak radova utvrdiće inženjeri koji dolaze za nedelju dana", rekao je gradonačelnik Novog Pazara.

On se ovom prilikom osvrnuo i na protekle izbore za nacionalne savete, ocenjujući da je glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji (IZ) i nosilac izborne liste Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) Muamer Zukorlić postao "faktor nestabilnosti" u Sandžaku.

"Zukorlić pokušava da stvori klimu što gore to bolje, omalovažavanjem svega što je urađeno i što se radi. Takvom retorikom i ponašanjem pokušava sa ovog prostora da rastera sve investitore", rekao je Mahmutović.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poseta Erdogana Pazaru istorijski dogadjaj

Izvor: S media, 10.Jul.2010

Dolazak turskog premijera Taipa Redžepa Erdogana i predsednika Srbije Borisa Tadića, u ponedeljak 12. jula, istorijski je dogadjaj za Novi Pazar, izjavio je gradonačelnik Meho Mahmutović. ..Mahmutović je danas rekao da dolazak dvojice državnika "pada u trenutku" kada je Vlada Srbije prihvatila...

Nastavak na S media...

Gradonačelnik Novog Pazara: Građani Srbije bez viza u Tursku

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Jul.2010

NOVI PAZAR - Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je da građanima Srbije više nisu potrebne vize za odlazak u Tursku.

Nastavak na SEEbiz.eu...

BEZ VIZA U TURSKU

Izvor: Kurir, 10.Jul.2010

NOVI PAZAR - Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je da građanima Srbije više nisu potrebne vize za odlazak u Tursku i ocenio da je reč o izuzetno važnom..NOVI PAZAR - Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je da građanima Srbije više nisu potrebne vize za odlazak...

Nastavak na Kurir...

Turska ukida vize Srbima

Izvor: Glas javnosti, 11.Jul.2010, 07:12

NOVI PAZAR - Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je da građanima Srbije više nisu potrebne vize za odlazak u Tursku i ocenio da je reč o izuzetno važnom događaju. On je najavio da će u ponedeljak biti potpisan protokol za izgradnju autoputa kroz Sandžak...Mahmutović je na konferenciji...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.