LDP: Srbiji neophodan jak građanski blok

Izvor: RTS, 18.Okt.2015, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Srbiji neophodan jak građanski blok

Lider LDP-as Čedomir Jovanović ocenio je da je Srbiji potreban jak građanski front zbog očuvanja demokratije i evropske perspektive. Dodao je da je s predsednikom Socijaldemokratske stranke Borisom Tadićem razgovarao o stvaranju jakog građanskog bloka.
"Krenuo sam ka Tadiću zbog toga što želim da čitava stranka uspostavi onu vrstu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << političke ravnoteže koja je danas nepohodna. Želim da se građanska politička scena konsoliduje. Želim da pored razlika, koje su očigledne, u tom spektru stranaka i ljudi u kojem se i mi krećemo, prioritet bude ono što nam je zajedničko i ono što je naša zajednička obaveza", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi, prenosi Beta.
Dodao je i da se nada da će s Demokratskom strankom uspeti "makar pošteno da razgovara", kao što je razgovarao s Tadićem i ocenio da za taj razgovor, ni kod njega ni kod bilo koga drugog u rukovodstvu LDP-a, nema nikakvih prepreka.
Jovanović je rekao da naredna faza mora biti dogovor oko politike, programa i načina organizovanja i naglasio da LDP želi nešto više od koalicije koja bi prešla cenzus.
"Potrebno je reafirmisati građansku scenu u zemlji, reafirmisati građanske demokratske snage, ali i doći do zajedničkih političkih stavova i biti beskompromisan u tome", zaključio je predsednik LDP-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.