Kosor: Ma ne može Tadić mene da kritikuje

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2011, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosor: Ma ne može Tadić mene da kritikuje

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je da predsednik Srbije Boris Tadić može da kritikuje svoje ministre, ali ne i predsednicu vlade susedne, prijateljske države.

Komentarišući Tadićevu izjavu da je politički opasno kada neko podržava ratne zločince, Kosor je za dnevnik Nove TV rekla da su zauvek prošla vremena "kad smo se bojali poruka koje su dolazile iz Beograda" i dodala da bi tu knjigu jednom zauvek trebalo zatvoriti.

"Činjenica je da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Hrvatska vodila obrambeni rat i da nijedan hrvatski vojnik nije prešao granicu i krenuo da ruši gradove u Srbiji. Mi smo imali pravo da oslobodimo svoje teritorije i to je istorijska činjenica", rekla je Kosor.

Ona je podsetila da je nedavno jedan srpski ministar otkrio bistu Slobodana Miloševića i poklonio joj se, istakavši da se "ne seća da je bilo ko u susednoj državi reagovao na tu činjenicu".

Na primedbu novinara da je Tadić tog ministra javno kritikovao, premijerka je rekla da za to nije čula.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.