Izvor: B92, 04.Maj.2010, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabinet o pretnjama Tadiću

Beograd -- U Kabinetu predsednika nisu želeli da komentarišu navode da se Borisu Tadiću ponovo prete putem Fejsbuka, uz napomenu da on nema svoj profil na toj mreži.

Kako prenosi B92, pretnja "Priznaj Kosovo ili će ti umreti porodica" upućenja je sa Fejsbuk profila pod nazivom "Priznaj Kosovo", ali nije navedeno gde je ta poruka istaknuta ni da li je u međuvremenu izbrisana.

Na Fejsbuku postoji pet profila sa imenom "Boris Tadić" i nekoliko profila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji u nazivu sadrže i ime srpskog predsednika, poput "Boris Tadić je kralj" i "Boris Tadić najlepši predsjednik", ali je reč o neoficijelnim profilima, koje kreiraju nepoznati autori.

U Tadićevom kabinetu je rečeno da predsednik Srbije nema svoj profil na toj društvenoj mreži.

Nedavno se na Fejsbuku, međutim, pojavila grupa "Tadiću džaba ti blindirana mečka, kad otvoriš vrata, snajper te čeka", u koju se, po njenom osnivanju, učlanilo oko 200 ljudi.

Nadležni državni organi su povodom toga najavili istragu, a ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je rekao da će u nju biti uključeno Ministarstvo pravde SAD, bez kojeg nije moguće dobiti podatke od kompanije Fejsbuk.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.