KOLUNDŽIJA: TADIĆ NIŠTA NIJE OBEĆAVAO VAC-U

Izvor: Kurir, 22.Jun.2010, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOLUNDŽIJA: TADIĆ NIŠTA NIJE OBEĆAVAO VAC-U

BEOGRAD - Neosnovana je svaka optužba da je predsednik Srbije Boris Tadić na bilo koji način mimo zakona bilo kome bilo šta obećavao, izjavila je danas šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" u Skupštini Srbije Nada Kolundžija povodom navoda da je medijska grupa VAC preuzela deo kompanije Novosti.

- U ovom slučaju, koji u osnovi ima ekonomske interese, na vrlo neprimeren način je zloupotrebljen predsednik. Neosnovano je umešan u nešto sa čim nema nikakve veze >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << - rekla je Kolundžija novinarima u parlamentu povodom navoda direktora VAC Boda Hombaha da mu je Tadić obećao da će ta medijska grupacija preuzeti deo Novosti. - Postoje zakoni ove zemlje i svaki investitor koji dolazi mora da ih poštuje i nikada se niko iz Demokratske stranke, a naročito Tadić, nije mešao u to na način koji bi podrazumevao da se državi Srbiji nanosi šteta ili da se zloupotrebljavaju i izbegavaju zakoni - navela je Kolundžija.

Prema njenim rečima, poslanici DS u Skupštini Srbije tražili su odgovore od nadležnih institucija o tome da li su pokrenuti postupci kako bi se utvrdilo da li je bilo zloupotreba u vreme privatizacije kompanije Novosti.

- Prema našim informacijama, nadležni organi rade na tome s obzirom na mnoge informacije koje se ovih dana pojavljuju i koje ukazuju da je bilo nekih stvari koje oni imaju razloga da ispitaju - rekla je Kolundžija.

Ranije danas medijska grupa VAC potvrdila je navode da je preuzela kompaniju "Ardos" koja poseduje 24,9 odsto Novosti, kao i da namerava da preuzme još dve kompanije i svoj udeo u Novostima zaokruži na 63 odsto. Prema navodima portparola VAC-a Paula Bindera, posle preuzimanja tog paketa VAC će se povući iz Srbije. Medijska grupa VAC ima udela i u kompaniji Politika i u novosadskom Dnevniku.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.