Jovanović: Nećemo sa Tadićem

Izvor: RTS, 28.Jan.2014, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Nećemo sa Tadićem

LDP nije i neće voditi nikakve razgovore sa Borisom Tadićem, kaže Čedomir Jovanović. LDP ne pristaje na stvaranja konfuzije u kojoj svoju šansu traži samo politika ličnih interesa pojedinaca i grupa koje je vreme pregazilo, navodi Jovanović.

Liberalno demokratska partija nije i neće voditi nikakve razgovore sa počasnim predsednikom DS Borisom Tadićem o nejasnim i unapred gubitničkim koalicionim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << frontovima, izjavio je predsednik LDP-a Čedomir Jovanović.

Jovanović je u pisanoj izjavi poručio da LDP ne pristaje na stvaranja konfuzije u kojoj svoju šansu traži samo politika ličnih interesa pojedinaca i grupa koje je vreme pregazilo.

"Nas takva imitacija politike ne zanima, kao što nas nije nikada zanimalo politikantstvo bez sadržaja. Mi verujemo da je došlo vreme za jasnu i poštenu politiku LDP-a i spremni smo da na izborima za nju preuzmemo odgovornost. Spremni smo na posao za Srbiju, i ni po koju cenu nećemo taj svoj cilj podrediti bilo kakvom ličnom intresu, bez obzira na ime koje uz njega stoji", naglasio je Jovanović.

Lider LDP-a rekao je da će u subotu, 1. februara ta stranka na sednici Glavnog odbora predstaviti politiku sa kojom izlazi na izbore, široku i ubedljivu listu sa ljudima koji će tu politiku nositi, kandidatom za gradonačelnika i planom kampanje.

"Onima koji pokušavaju da nas uvuku u politički mulj to će biti najsnažniji odgovor i poruka da svoje greške i promašaje iz prošlosti, zbog kojih su izgubili svaki politički značaj, danas ne mogu da ispostavljaju ni nama ni Srbiji, koja je umorna od njihovih doživljaja politike kao večitog spletkaranja i razmišljanja samo o sebi", rekao je Jovanović.

LDP je, kako je naglasio, razgovore sa DS vodio i okončao prošle jeseni, kada su javnosti, dodao je, vrlo jasno saopštili zbog čega u onome što predlaže ta stranka LDP ne vidi ozbiljan politički i reformski plan.

"LDP je napravljena na politici jasnih vrednosti. Te vrednosti su kičma ne samo naše stranke, članova ili simpatizera, onih koji su do sada za nas glasili ili će to prvi put učiniti na izborima koji su pred nama, već ideje moderne Srbije za koju radimo od kada postojimo", zaključio je Jovanović.

Prethodno su mediji preneli da je Boris Tadić odlučio da predvodi "Demokratski front", u kome će biti deo DS, Dušan Petrović i Nenad Čanak, dok se sa LDP pregovara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.