Ješić ne odobrava Tadićevu odluku

Izvor: Blic, 02.Okt.2012, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ješić ne odobrava Tadićevu odluku

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Goran Ješić izjavio je jutros da ne odobrava potez Borisa Tadića da stavi van snage odluku koja predviđa da se svi opštinski odbori DS u Beogradu danas izjasne o kandidatima za predsednika na predstojećim stranačkim izborima.

"Ne slažem se s postojanjem statutarne mogućnosti da predsednik stranke može da preinači svaku odluku stranke", rekao je Ješić u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Tadić je počeo da koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neka prava koja mu statut odobrava, rekao je Ješić i naveo da je problem u tome što taj dokument nije dobar.

"Ako date jednom čoveku pravo da poništava sve odluke svih organa stranke, to nije dobro za unutarstranačku demokratiju", smatra Ješić i navodi da bi ubuduće to pravo trebalo oduzeti predsedniku stranke.

Navodeći da se veliki broj odbora u Srbiji već izjasnio i dao poršku ili Borisu Tadiću ili Draganu Djilasu, Ješić je naveo da je Đilas dobio ubedljivu podršku u Vojvodini.

Od 45 opština i gradova u Vojvodini, 43 odbora su juče predložila Đilasa za predsednika stranke, a Bojana Pajtića za zamenika predsednika, rekao je Ješić i naveo da se danas očekuje odluka Gradskog odbora u Subotici.

"Svi sem Sremske Mitrovice u Vojvodini su podržali Đilasa, očigledno je da će to danas i sutra uraditi i Gradski odbor u Beogradu i zvanično će Đilas imati 60-ak ili više kandidatura", rekao je Ješić, navodeći da tokom izborne procedure ne očekuje puno "prljavog veša".

Ješić je najavio skoro održavanje programske skupštine DS, na kojoj treba da budu promenjena neka dokumetna i da se, kako je kazao, ta stranka više profilišse kao socijaldemokratska.

Komentarišući Tadićev stav da bi pobeda Đilasa značila "menadžerisanje stanke", Ješić je tu izjavu okarakterisaao kao neodmerenu.

Ipak, Tadić je veliki državnik i u stranci su mu zahvalni za evropske procese u kojima je Srbiju doveo do same kandidature, rekao je Ješić.

Povezane vesti: Goran Ješić: Ova vlada je najgore što je moglo da nam se desi Ješić: Tadić i Đilas u trci za predsednika DS, Đilas ima veću podršku Ješić: Očekujem da Tadić ponudi ostavku Ješić: DS kritikuju i oni koji su Tadiću glancali krunu Ješić: Kad na inauguraciju dođe jedan i po predsednik, treba premijer iz DS
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.