Jeremić i Nalbandijan o Kosovu i Nagorno-Karabahu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2010, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić i Nalbandijan o Kosovu i Nagorno-Karabahu

JEREVAN -

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić poručio je danas u Jerevanu na šestoj sesiji Foruma za budućnost demokratije Saveta Evrope da se region Balkana promenio i da se okrenuo demokratskom dijalogu.

"Shvatili smo da je demokratija za nas mir, i sada se naš region izmenio. Počeli smo miroljubivi demokratski dijalog", rekao je Jeremić.

Jeremić je ukazao da bivši neprijatelji na Balkanu sada vode dijalog, preneli su jermenski mediji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Regionalna saradnja nikada još nije tako dobro funkcionisala, kao u našem regionu", rekao je Jeremić.

Prethodno, Jeremić je razgovarao s jermenskim kolegom Edvardom Nalbandijanom, s kojim je razmenio stavove o daljim koracima u cilju unapređenja bilateralne saradnje, kao i o pitanjima Kosova i Nagorno-Karabaha.

Kako su prenele jermenske novinske agencije, Nalbandijan je tokom susreta sa Jeremićem ocenio da je prošlogodišnja poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Jermeniji predstavljala važan korak u pravcu daljeg razvoja bilateralnih odnosa.

Šefovi diplomatija razgovarali su o saradnji u političkoj, ekonomskoj i humanitarnoj oblasti, a Jeremić je jermenskog kolegu izvestio o situaciji oko kosovskog pitanja.

Jermenija nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Srpski ministar je u Jermeniju stigao iz Helsinika, a posle posete Jerevanu, šef srpske diplomatije će sutra boraviti u Sloveniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.