Izvor: S media, 06.Nov.2012, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Ne vraćam poslanički mandat, vraćam se u Srbiju

Funkcioner Demokratske stranke Vuk Jeremicih izjavio je večeras da nije vratio poslanički mandat iako će godinu dana predsedavati Generalnoj skupštini UN, jer namerava da se vrati u Srbiju, i istakao da nije siguran da većina u stranci smatra da ta odluka šteti stranci.

"Izabran sam od građana da ih predstavljam u parlamentu i oni su jedini kojima bih mogao da vratim mandat. Ja sam vlasnik svog mandata, nameravam za manje od 10 meseci da se vratim, i samtram da neko >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ko predstedava svetskim parlamnetom kada se vrati u Skupštinu Srbije ne može toj instituciji da nanese štetu", rekao je Jeremić RTS-u.

Jeremić: Ne podržavam Tadićevu odluku da se povuče

Jeremić je rekao da nije podržao dogovor lidera DS Borisa Tadića sa njegovim protivkandidatom Draganom Ðilasom i Tadićevu odluku da se povuče, jer to nije demokratski proces.

"Duboko verujem u demokratski proces i smatram da je za bilo koju političku organizaciju dobro da dođe do demokratske utakmice ne samo ljudi, već ideja, misije vrednosti i svega drugog. Smatram da je važno jedinstvo, ali moguće je postići jedinstvo i nakon te utakmice", naveo je Jeremić.

On je dodao da je to njegov principijelan stav i da se zbog toga nije izjasnio u korist dogovora Tadića i Ðilasa.

"Smatram da je demokratski princip svuda primenjiv i da najbolji uvek izlaze iz demokratskog procesa. On je taj koji iznedri najbolje rešenje, a mislim da se to, na žalost, ovaj put u DS nije dogodilo", istakao je Jeremić.

Jeremić pozvao DS i opoziciju da podrže Vladu o Kosovu

"Pitanju Kosova i teritorijalne celovitosti Srbije ne bi smelo da bude partijsko pitanje i o tome je potrebno jedinstvo. Apelujem na opoziciju i moju stranku da podrže politiku Vlade o Kosovu jer po tako važnom pitanju opozicija mora da prati vladu, koja ima većinu, a podrška opozicija bila bi korisna", rekao je Jeremić Radioteleviziji Srbije. Opširnije OVDE.

(S media/Agencije)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.