Izvor: B92, 09.Mar.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JS: Vratiti ambasadore

Jagodina -- Jedinstvena Srbija smatra da se Srbija za Kosovo najbolje može boriti kao deo međunarodnih organizacija.

Glavni odbor Jedinstvene Srbije pozvao je državni vrh Srbije da imenuje tim koji će, dok traju izborne radnje za parlamentarne i lokalne izbore, pomagati Srbima na Kosovu i raseljenima, kako ne bi ostali prepušteni sami sebi. Od predsednika Srbije Borisa Tadića i ministra inostranih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vuka Jeremića zatraženo je da ambasadore Srbije vrate u zemlje iz kojih su povučeni.

"Kao odgovorna parlamentarna stranka, JS je spremna za izbore na svim nivoima, a Glavni odbor ovlašćuje Predsedništvo stranke da odluči da li će učestovati samostalno ili u koaliciji", zaključeno je u Jagodini, na sednici Glavnog odbora JS koja u parlamantu ima dva poslanika na listi koalicije DSS-NS.

Stranka se zalaže za "pragmatični i ekonomski patriotizam i smatra da Srbija treba da se bori za Kosmet u sastavu Srbije u svim međunarodnim organizacijama - od Ujedinjenih nacija, Saveta Evrope, OEBS-a, Svetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda, do Međunarodnog olimpijskog komiteta".

"Za Kosovo se možemo najbolje boriti ako smo član tih organizacija, a jesmo, a isto smatramo i kada je u pitanju Evropska unija", stav je Glavnog odbora JS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.