JOSIPOVIĆ: IZVINIO SAM SE ZA SRPSKE ŽRTVE

Izvor: Kurir, 05.Nov.2010, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOSIPOVIĆ: IZVINIO SAM SE ZA SRPSKE ŽRTVE

ZAGREB - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da se u Paulin Dvoru kod Osijeka izvinio za srpske žrtve, navodeći da pojedini mediji iskrivljuju činjenice jer iz nekog razloga ne žele politiku pomirenja

ZAGREB - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da se u Paulin Dvoru kod Osijeka izvinio za srpske žrtve, navodeći da pojedini mediji iskrivljuju činjenice jer iz nekog razloga ne žele politiku pomirenja.

Komentarišući pisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pojedinih srpskih medija da se on, za razliku od predsednika Srbije Borisa Tadića, juče nije izvinio za žrtve, Josipović je novinarima rekao da mu je drago što su takvi mediji u manjini.

"Mislim da nisu dobro slušali, ponovno odgledajte snimak", dodao je hrvatski predsednik. On je ponovio da je jučerašnja poseta predsednika Srbije Vukovaru i Paulin Dvoru bila izuzetno uspešna, istakavši da Hrvatska zaslužuje dobre susede, a oni dobru Hrvatsku.

Predsednici Srbije i Hrvatske Boris Tadić i Ivo Josipović položili su juče vence i odali počast hrvatskim i srpskim žrtvama poslednjeg rata u Hrvatskoj u Vukovaru i Paulin Dvoru.

Posle polaganja venaca na mestu masovne grobnice na Ovčari kod Vukovara, gde su pripadnici bivše JNA ubili više od 200 hrvatskih zarobljenika i civila, Tadić se izvinio zbog zločina. Josipović je u Paulin Dvoru, gde je ubijeno 18 srpskih civila, izjavio da "zločin zaslužuje osudu, žrtve naš pijetet, a oni koji su ostali iza žrtava zaslužuju izvinjenje".
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.