Izetbegović: Tadić dobrodošao

Izvor: B92, 05.Jul.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Tadić dobrodošao

Sarajevo -- Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je predsednik Srbije Boris Tadić dobrodošao u Sarajevo.

On je dodao da je poseta predsednika Srbije, zakazana za sutra, dobra za poboljšanje odnosa između dve zemlje.

Ističući da Srbija treba da sarađuje sa BiH, a ne samo sa Republikom Srpskom, Izetbegović je naveo da BiH ima najveću robnu razmenu sa Srbijom.

"U BiH živi više od milion Srba, a u Srbiji više od 300.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bošnjaka i imamo sve razloge da popravimo odnose, a to se ne može učiniti bez razgovora", rekao je Izetbegović novinarima u Sarajevu.

On je naveo da će na sutrašnjem sastanku sa Tadićem, između ostalog, biti reči i o nerešenim pitanjima između BiH i Srbije, kao što su korišćenje voda, granice i sukcesija.

"Tadić je, kada smo bili u Karađorđevu, izrazio želju da se pitanja poput hapšenja Jovana Divjaka, Ejupa Ganića i Božidara Vučurevića definitivno reše. To će biti takođe jedna od tema sutrašnjeg sastanka", rekao je Izetbegović.

On je rekao da će na sutrašnjem sastanku Predsedništva BiH sa Tadićem biti otvorene različite teme za razgovor.

"Ujutro ćemo predsedavajući Radmanović, Komšić i ja još jednom definitivno dogovoriti teme sastanka sa predsednikom Srbije. U ovom regionu je potrebno više sastanaka i razgovora", rekao je Izetbegović.

Predsednik Srbije Boris Tadić sutra će boraviti u zvaničnoj poseti BiH, gde će u odvojenim susretima razgovarati sa članovima Predsedništva BiH, predsedavajućim Saveta ministara BiH Nikolom Špirićem, kao i sa rukovodstvom Parlamentarne skupštine BiH.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izetbegović: Tadić dobrodošao u Sarajevo

Izvor: S media, 05.Jul.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić dobrodošao je u BiH, izjavio bošnjački član predsedništva Bakir Izetbegović. Potrebna saradnja sa Bosnom i Hercegovinom koliko i sa Republikom Srpskom. ..Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da je predsednik Srbije Boris Tadić...

Nastavak na S media...

Tadić: Podrška Srbije BiH nije deklarativna

Izvor: Blic, 06.Jul.2011, 15:00

Sarajevo -Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je danas u Sarajevu da Srbija želi najbliže prijateljske odnose saradnje sa Bosnom i Hercegovinom i da je spremna na rešavanje svih preostalih otvorenih pitanja između dve zemlje...Tadić je naglasio da podrška Srbije integritetu Bosne i Hercegovine...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.