IZGRADNJA OBILAZNICE DONOSI NOVE INVESTICIJE

Izvor: Kurir, 15.Dec.2011, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZGRADNJA OBILAZNICE DONOSI NOVE INVESTICIJE

Predsednik Srbije Boris Tadić istakao da je obilaznica oko Beograda najopterećeniji put u Srbiji i da je njena izgradnja ogroman posao, a da ono što je završeno već predstavlja važnu saobraćajnicu

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas obišli su radove na obilaznici oko Beograda. Obilazak je podrazumevao trasu Batajnica-Dobanovci-Straževica, mostove na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << trasi Orlovača-tunel "Straževica", trasu Orlovača-tunel "Straževica", kao i sam tunel "Straževica".

Obilasku su prisustvovali gradski menadžer Aleksandar Bijelić, generalni direktor i pomoćnik generalnog direktora JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak i Slavoljub Tubić.

- Obilaznica oko Beograda je najopterećeniji put u Srbiji i njena izgradnja je ogroman posao. Ono što je završeno već predstavlja važnu saobraćajnicu. Desna cev tunela "Straževica" je pri kraju, preostaje izgradnja druge tunelske cevi. U relativno kratkom roku ćemo završiti poluprofil autoputa, a od 2013. godine gradiće se druga traka autoputa. Kada bude izgrađen pun profil, omogućićemo čitavoj Srbiji i evropskom transportu da zaobilazi centar Beograda i rasteretiti "Gazelu", kojoj je renoviranjem produžen vek za 50 godina - rekao je Tadić.

On je istakao da će ove investicije znatno poboljšati i saobraćaj u Beogradu i saobraćaj kroz Srbiju.

- Tada ćemo biti i bolja zona za investicije, što na kraju treba da rezultira i boljim životnim standardom građana - naglasio je Tadić.

U okviru projekta petlje "Batajnica" predviđena su dva vijadukta približne dužine od po 1,5 kilometara, kao produžetak autoputa od Novog Sada prema Dobanovcima. Mostovsku konstrukciju čini levi i desni most sa po dve prilazne rampe, a svaki od mostova se sastoji od četiri dilataciono razdvojene konstrukcije. Početak izgradnje leve mostovske konstrukcije planiran je 2012, dok se do kraja ove godine planira početak revitalizacije desne strane autoputa pre mosta.

Kada je reč o trasi Batajnica-Dobanovci-Straževica sa petljom "Dobanovci", predviđeno je izvođenje punog profila autoputa sa servisnim saobraćajnicama.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.