I pre su govorili da ćemo u vladu

Izvor: B92, 04.Nov.2014, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"I pre su govorili da ćemo u vladu"

Socijaldemokratska stranka ne pregovara o ulasku u Vladu Srbije, rekao je u Kažiprstu TV B92 predsednik te stranke Boris Tadić.

"SDS neće ući u vladu koja vrši, ne samo tabloidizaciju, već kriminalizaciju medija. Ako nešto kažete protiv SNS, vi odmah dobijete neku naslovnu stranu, kao što sam je ja dobio", rekao je Tadić.

On je naveo i da SDS ne može da uđe u vladu koja kaže da je sve u redu, a da su investicije znatno pale.

"Ne možete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da vodite Srbiju tako što kažete da je sve u redu, a da su investicije pale. Ne možete da za sve optužujete prethodnike, a da zaboravite šta je bilo do 2000. Ne možete da kažete da su krivi oni koji su podigli plate i penzije, a da ne kažete da su te penzije do 2010. bile zamrznute", naveo je Tadić.

Tadić je rekao i da nije želeo da SDS uđe u Vladi Vojvodine jer nije video da će ta nova vlada uspostaviti nove principe rade.

"Mi ne ulazimo da dobijemo neko sekretarsko mesto, već da vidimo da li možemo da rešimo neki problem", rekao je Tadić.

Tadićje izjavio danas da rekonstruisana Vlada Vojvodine "neće odgovoriti na izazove" i stvoriti nova radna mesta.

"Nova vojvođanska vlada neće moći da odgovori na izazove građana, na rešenja koja su njima preko potrebna, a to su radna mesta", rekao je Tadić

Što se tiče poslanika koji su isključeni iz SDS jer su glasali za novu vojvođansku vladu, Tadić je rekao da se ne radi o obračunu sa neistomošljenicima već da su oni isključeni jer nisu poštovali odluke organa stranke.

Na nagoveštaj da sprovodi obračun sa neistomišljenicima u stranci, lider SDS je rekao da će svako ko se ponaša suprotno odlukama stranačkih organa biti isključen, ali da kroz ta tela svako može da iznese različita mišljenja.

Upitan da li je o pružanju podrške Vladi Vojvodine razgovarao sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, Tadić je kazao da se sa njim nije čuo mesecima, ali da bi tema njihovog razgovora bila situacija u celoj državi, a ne samo u Vojvodini.

"U zemlji je prilično teška situacija. Ja lično mislim da način na koji se upravlja zemljom nije dobar i da nas vodi u stranputicu, a ne u rešenje", dodao je bivši predsednik Srbije.

Tadić je ponovio da ne pregovara o ulasku u Vladu Srbije, ali da se, kako je rekao, s vremena na vreme čuje sa premijerom i liderom SNS Aleksandrom Vučićem.

"I ranije se govorilo da ćemo ući u vladu i to se pokazalo kao laž. Razgovaram sa Vučićem s vremena na vreme. U poslednjih godinu dana ili dve, četiri puta smo razgovarali. Poslednji put pre nekoliko meseci", rekao je Tadić.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tadić: Ne pregovaramo o ulasku u Vladu Srbije

Izvor: Press, 04.Nov.2014

Socijaldemokratska stranka (SDS) ne pregovara o ulasku u Vladu Srbije i neće ući u republičku vladu koja "vrši ne samo tabloidizaciju, već i kriminalizaciju medija", rekao je predsednik SDS Boris Tadić. . "Ako nešto...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.