Drašković: Menjati politiku prema Kosovu

Izvor: Medijski istraživački centar, 06.Nov.2011, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Menjati politiku prema Kosovu

Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković rekao je danas u Nišu da ne sme biti dileme kada je u pitanju promena državne politike prema Kosovu i da trenutna, kako je kazao, gubitnička politika prema Kosovu mora da se menja.
'Svako ima pravo da nešto potpiše ili ne, ali kada je u pitanju, pitanje svih pitanja – promena pogrešne gubitničke državne kosovske politike onda tu ne sme biti dileme. Ta politika se mora menjati', rekao je Drašković odgovarajući na pitanje kako komentariše odbijanje predsednika Srbije Borisa Tadića da potpiše programski dokument 'Preokret' koji su predstavili SPO i Liberalno demokratska partija.
Drašković je danas u Nišu učestvovao na tribini 'Srbija na raskršću' na kojoj je gostovao  lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, a prisustvovali predstavnici LDPa.
'Nema više varanja naroda parolama i Evropska unija i Kosovo. Treba reći narodu i Evropska unija i evropska prava i garancije za Srbe i srpske baštine na Kosovu. Ova politika nema alternativu jer je suprotno ovoj politici, politika antievropskih snaga koje su pred vratima i koje žele da Srbija ponovo prevali put nesreće kao u poslednjoj deceniji 20. veka', rekao je Drašković.
Drašković je rekao da se ne sme voditi naopaka kosovska politika i da ne sme biti kompromisa sa 'svim što stiže sa severa Kosova, a što kreira antievropska Srbija'.
Lider SPO je rekao i da niko nije, ne traži i neće tražiti formalno priznavanje nezavisnosti Kosova.
'Od Srbije se traži, a to traži i SPO, da se prihvati realnost , da se prizna da to Kosovo postoji i da sa tim Kosovom održavamo najbolje moguće ekonomske, trgovinske i kulturne odnose, kao što ih održavaju Kina i Tajvan', rekao je Drašković.
Predsednik LSV Nenad Čanak je rekao da može da razume Tadića jer 'kada je neko na najvažnijoj  funkciji u državi mora da vodi računa, i ima stvari koje ne može da kaže'.
'Pristati na nešto što je možda i očigledno znači otvoriti put novim ucenama i pritiscima', rekao je Čanak
 
 
 
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.