Dragin: Odlični rezultati Ministarstva poljoprivrede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2010, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragin: Odlični rezultati Ministarstva poljoprivrede

BEOGRAD -

Ministarstvo poljoprivrede je u poslednje dve godine imalo odlične rezultate i treba da budemo ponosni na njih, kao i na pozitivnu ocenu u izveštaju Evropske komisije, rekao je u intervjuu za "Novosti" ministar poljoprivrede Saša Dragin.

On je odgovarajući na iznete zamerke predsednika Borisa Tadića da je u poljoprivredi moglo mnogo više da bude urađeno uzvratio podužom listom rezultata svog resora.

U uspehe, i to, kako kaže, u uslovima najžešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << krize, ubraja najveći izvoz poljoprivrednih proizvoda u istoriji Srbije od tri milijarde dolara, osnivanje svih institucija potrebnih na putu za pridruživanje EU, usvajanje 200 propisa usaglašenih sa evropskim standardima, osnivanje javnih skladišta, isplata subvencija u roku. Ipak, priznaje da može bolje.

Dragin je rekao da veruje da je predsednik dobro informisan kako i šta rade, ali da mu je, kako pretpostavlja, namera da "uputi poruka da još bolje radimo i trudićemo se da tako bude".

Upitan da li strahuje od najavljene rekonstrukcije vlade Dragin je kratko rekao da je "vojnik stranke".

"U Vladi sam ispred DS, radim onako kako mi stranački vrh kaže i nije moj posao da se mešam u planove o eventualnoj rekonstrukciji", rekao je ministar i dodao da Cvetkovićev kabinet, u odnosu na prethodnu vladu, u kojoj je takođe bio ministar, ima mnogo više energije.

Dragin je rekao da očekuje da će poljoprivreda dobiti povećanje budžeta, jer ga je zaslužila i jer bi to bilo jedino pravedno prema privrednoj grani koja i u uslovima krize daje najveće rezultate.

"Evropski standard je da se za resor poljoprivrede izdvaja pet odsto budžeta, a mi sada dobijamo tri odsto", rekao je Dragin.

Ministar poljoprivrede takođe je najavio da će proizvodnja svih žitarica biti veća nego prošle godine, a proizvodnja kukuruza rekordna - skoro sedam miliona tona.

Takođe, kako je naveo, prinosi suncokreta premašiće prosek u EU, dok će šećerna repa roditi skoro za petinu više.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.