Đilas uzvratio Tadiću: Žao mi je da gledam kako je od onakvog čoveka doveo sebe na nivo stranke od 1% glasova

Izvor: B92, 03.Dec.2023, 19:22

Đilas uzvratio Tadiću: Žao mi je da gledam kako je od onakvog čoveka doveo sebe na nivo stranke od 1% glasova

Beograd -- Predsednik SSP Dragan Đilas odgovorio je na navode predsednika SDS-a Borisa Tadića da nije deo izborne liste "Srbija protiv nasilja" zbog njega.

"Znao sam jednog čoveka, bio je predsednik Srbije koji je pobeđivao Šeljeljevog radikala Tomislava Nikolića osvojivši čak 2,3 miliona glasova. Čoveka koji se nije plašio da krene u obračun sa kriminalom, sa Šarićima, sa Jocom Amsterdamom, Canetom Subotićem… Znao sam jednog čoveka koji je hrabro završio saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Haškim tribunalom, koji se izvinio u Srebrenici i koji je rekao ne Angeli Merkel kada je tražila da se država Srbija povuče sa severa Kosova. Čoveka koji nije odustajao od ideje Srbije u Evropi, čuvajući odnose sa Rusijom i Kinom", ističe Đilas. Lider SSP-a za Tadića kaže i da je "taj čovek je kao i svaki drugi čovek i grešio, ali je mnogo toga dobrog i ispravnog uradio". "Bio sam i tada i sada sam ponosan što sam bio deo njegovog tima. Ako ga neko sretne neka mu kaže da se ne bavim njime, da o njemu nikada ne pričam iz dva razloga. Prvi – jer poštujem ono što je nekada radio. I drugi – žao mi je da gledam kako je od onakvog čoveka doveo sebe na nivo stranke od 1 posto glasova u kojoj nije ostao niko osim njega. Kažite mu da nikada njegov ulazak na zajedničku listu opozicije njje bio tema sastanaka lidera stranaka i da smo samo primili k znanju informaciju da SDS razgovora sa Miroslavom Aleksićem da preko NPS-a uđe u koaliciju. I da niko nije rekao da je protiv. I ako stignete, na kraju mu kažite da bez obzira na sve teške reči koje mi stalno upućuje kao što to rade i naprednjaci, on nije moj politički protivnik već su to Aleksandar Vučić i njegov režim. I da listi na kojoj je sa Sašom Radulovićem iskreno želim da pređe cenzus, kako se ne bi izgubio nijedan opozicioni glas", poručio je Đilas Tadiću. Inače, Tadić je gostujući na televiziji Prva izjavio da su pregovori da bude na listi "Srbija protiv nasilja" propali onog momenta kada se Đilas uključio u pregovarački proces.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"AKO NEKO SRETNE ČOVEKA KOGA SAM ZNAO..." Đilas odgovorio na Tadićeve optužbe: Oglasio se ponovo i lider SDS-a

Izvor: Blic, 03.Dec.2023

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas odgovorio je na navode predsednika SDS-a Borisa Tadića, koji je izjavio da nije deo izborne liste „Srbija protiv nasilja“ zbog Đilasa, te da je pregovarački proces o koaliciji otišao u ćorsokak onog momenta kada se lider SSP-a uključio „sa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.