90 godina Vojno obaveštajne agencije

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2010, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

90 godina Vojno obaveštajne agencije

Pripadnici Vojno-obaveštajne agencije večeras su obeležili svoj dan i devet decenija postojanja na prijemu u Domu garde na Točideru, kome su prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić i vojni vrh države.

Posle devedest godina VOA je savremena organizacija čije pripadnike odlikuje profesionalizam, obrazovanje, stručnost i motivacija, izjavio je zastupnik direktora VOA brigadni general Dragan Vladisavljević.

General Vladisavljević je na prijemu istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da su u proteklih godinu dana postignuti dobri rezultati i da će pripadnici VOA u narednom periodu, uz maksimalno profesionalno angažovanje, nastojati da na najbolji način realizuju zadatke i doprinesu bezbednosti Srbije.

"Kao moderna spoljnoobaveštajna služba Ministarstva odbrane i Srbije, VOA vrši obaveštajnu funkciju za potrebe sistema odbrane naše drzave", rekao je general.

Vladisavljević je dodao i da pored toga, preko mreže izaslanstva odbrane VOA doprinosi jačanju bilateralne vojne saradnje i predstavljanju Vojske Srbije i države u inostranstvu.

General Vladisavljević je podsetio da VOA obeležava svoj dan - 6. maj u znak sećanja na isti datum iz 1920. kada je stupila na snagu Uredba kojom je u sastavu Đeneralštaba kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca osnovano Obaveštajno odelenje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pripadnici VOA obeležili devet decenija postojanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2010

BEOGRAD - Pripadnici Vojno-obaveštajne agencije (VOA) obeležili su svoj dan i devet decenija postojanja na prijemu u Beogradu kome su prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić i vojni vrh države...Posle 90 godina VOA je savremena organizacija čije pripadnike odlikuje profesionalizam, obrazovanje,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

VOA obeležila 90 godina postojanja

Izvor: B92, 05.Maj.2010

Beograd -- Pripadnici Vojno-obaveštajne agencije obeležili su svoj dan i devet decenija postojanja svečanim prijemom u Domu garde na Topčideru...Posle 90 godina, VOA je savremena organizacija koju odlikuje profesionalizam, obrazovanje, stručnost i motivacija, izjavio je zastupnik direktora VOA,...

Nastavak na B92...

Pripadnici VOA proslavili devet decenija postojanja

Izvor: Danas, 06.Maj.2010, 00:48

Pripadnici Vojno-obaveštajne agencije (VOA) obeležili su sinoć svoj dan i devet decenija postojanja na prijemu kome su prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić i predstavnici vojnog i policijskog vrha države.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.