Izvor: Blic, 23.Nov.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demagogija i farsa

Sve je počelo kao demagogija, ali se polako pretvara u farsu. Predsednik Srbije Boris Tadić pre par meseci pozvao je bogataše koji su se obogatili tokom devedesetih da deo svog lako stečenog imetka ostave državi koja im je to omogućila. Mediji su danima pisali o tome - bila je to dobro smišljena kampanja. Doduše, ne i previše precizna - ko su ti bogataši, kome bi trebalo da uplate novac, kojeg dela svog bogatstva bi trebalo da se odreknu. To nije jasno rečeno.

Bogataši >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se nisu mnogo uzbudili. Niko od njih se nije prepoznao, svi su čekali da se sve to zaboravi. Ali novinari, ah ti novinari, imaju običaj da ponekad postave i neko nezgodno pitanje kao što je bio slučaj sa gostovanjem Milana Beka na B92 kod kolege Jugoslava Ćosića. Beko ovoga puta nije ćutao i uputio je par oštrih replika na račun predsednika i bogatih ljudi koji sede u vrhu njegove partije. Ni predsednik nije ostao dužan poručivši da ne bi bilo pametno da mu se članovi kluba bogatih na taj način obraćaju. Kao da želi da kaže: "Nemojte da ja progovorim o onome što znam.” Upravo u tome i jeste problem - svi oni se veoma dobro znaju. Nije Tadić tek tako rekao da je bogaćenje bilo brzo i lako, ali očigledno je da i tajkuni znaju dosta toga. Možda bi najbolje bilo da zajedno sednu i dogovore se, a da javnost ne zamajavaju demagogijom i farsama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.