DS: Lažne optužbe na račun Tadića

Izvor: Blic, 25.Jun.2013, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Lažne optužbe na račun Tadića

Demokratska stranka ocenila je danas da savetnica za medije predsednika Srbije "neargumentovanim kvalifikovanjem prošlosti" nije objasnila zbog čega izjava predsednika o povezanosti policije i kriminala do pre godinu dana nije skandalozna i da je iznela lažne optužbe protiv bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Ta stranka, reagujući na jučerašnje saopštenje Stanislave Pak Stanković navodi i da je "obmanjivanje javnosti, pogotovo, kada istupate kao medijski savetnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednika države, takođe, skandalozno".

"Ovom prilikom bismo podsetili predsednika NIkolića na to da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić pokrenuo istragu protiv Šarića i borbu protiv organizovanog kriminala o čemu je redovno i često govorio u javnosti", navodi DS.

Demokrate navode i da je "kada je bivši predsednik izneo slučaj Šarić u javnost, Šarić već bio bogat i imao ogromnu moć, pa bi možda trebalo podsetiti javnost da je njegovo bogaćenje počelo upravo u vreme kada je Tomislav Nikolić bio na vlasti".

"Tada niko nije rekao ni jednu jedinu reč o Šariću,a ne u vreme vlasti Tadića kada je pokrenuta istraga protiv njega i kada je cela javnost redovno obaveštavana o tome", navodi se u saopštenju.

Povezane vesti: Nikolićev kabinet odgovara Đilasu: Za vreme čije vlasti se Šarić bogatio?

Ta stranka smatra i da, "s obzirom na to da svaka vrsta podsećanja na političku prošlost ne ide u prilog Nikoliću i ljudima na čelu aktuelne vlade, ne čudi što medijska savetnica predsednika "podseća na konstruisanu prošlost koja se nikada nije desila".

"U kontekstu 'podsećanja', kao vrhunac besmisla, medijska savetnica predsednika Nikolića podseća da o slučaju Šarić bivši predsednik Boris Tadić nije progovorio ni jednu jedinu reč", navodi DS.

Ta stranka navodi i da za "optužbe upućene bivšem predsedniku Srbije očekuje da politički i moralno odgovorno izađete pred javnost i argumentujete navode ovako ozbiljne optužbe, a ukoliko nemate čime, onda da objasnite zbog čega se služite očiglednim lažima i obmanjivanjem".

"Svaka druga vaša reakcija će biti skandalozna, a DS će vam uvek, kada god vam to ne bude bilo jasno, objasniti šta podrazumeva pod skandaloznim. Sve to pod pretpostavkom da će skandali, obmanjivanje javnosti i klevete biti, kao i do sada, glavni instrument vaše politike", navodi DS.

Kabinet predsednika Srbije Tomislava Nikolića postavio je juče pitanje "za vreme čije vlasti je (Darko) Šarić gomilao bogatstvo stečeno od šverca i droge i s kim s družio i koga je plaćao" reagujući na izjavu lidera DS Dragana Đilasa.

Savetnica za medije predsednika je, povodom prethodne Đilasove izjave da je "skandalozno živeti u zemlji u kojoj predsednik na policijskom skupu kaže da su zemljom do pre godinu dana vladali organizovani kriminal i dileri droge", navela u saopštenju da je skandalozno bilo živeti u zemlji u kojoj se to dešavalo.

"Za vreme čije vlasti je Šarić gomilao bogatstvo stečeno od šverca i droge? Sa kim se Šarić družio i koga je plaćao?", upitala je Pak, navodeći da u to vreme, "bivši predsednik (Boris Tadić) nije progovarao ni jednu jedinu reč".

U saopštenju se navodi da će se predsednik Nikolić lično založiti za to da se otkrije "ko je sve u policiji bio u sprezi sa kriminalcima i insistirati da se u javnost izađe sa tačnim podacima kako se ne bi stekao utisak da se promene nisu ni desile".

Demokrate u saopštenju ponavljaju i da je "skandalozno što predsednik daje takve izjave dok pored njega stoji premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić koji je direktno odgovoran za vođenje unutrašnjih poslova u periodu koji predsednik oštro kritikuje".

Ta stranka smatra i da "predsednik Nikolić očigledno ima poteškoće da izađe iz okvira retorike koju je praktikovao dok je bio u opoziciji, ne shvatajući da je ono što danas kritikuje ono što predstavlja i njegovu odgovornost".

"Mi ga podsećamo da je u pitanju ista policija sa istim ljudima na čelu sa kojima on danas vodi unutrašnju i spoljnu politiku Srbije dok ih na taj način kvalifikuje", navodi DS.

"Što se tiče njegove izjave da bi sve trebalo ispitati, podsećamo ga da je na vlasti više od godinu dana, a jedino što javnost vidi da su isti ljudi iz policije ostali ili na istim ili postavljeni na više pozicije", navodi se u saopštenju.

Demokrate smatraju i da je "sada nejasno - da li predsednik takvom postavkom stvari hoće da pokaže da odobrava nastavak korupcije u policiji ili kritikuje sam sebe". "Takvom vrstom podsećanja predsednik diskredituje i vređa javnost Srbije, što je takođe skandalozno", navodi se u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DS: Lažne optužbe protiv Tadića

Izvor: B92, 25.Jun.2013

Beograd -- Savetnica predsednika Nikolića neargumentovanim kvalifikovanjem prošlosti nije objasnila zašto izjava predsednika nije skandalozna, navodi se u saopštenju DS...Demokrate navode da je savetnica predsednika iznela lažne optužbe protiv bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića...Ta stranka,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.