Cvetković prispituje rad ministara

Izvor: Glas javnosti, 03.Feb.2011, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković prispituje rad ministara

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić dao je zeleno svetlo premijeru Mirku Cvetkoviću da oceni rad ministara i predloži odlazak onih koji nisu pokazali zadovoljavajuće rezultate ako lideri vladajuće koalicije ne postignu dogovor o rekonstrukciji Vlade Srbije.

Naime, ako se utvrdi da od rekonstrukcije neće biti ništa, lideri partija treba da preispitaju rad "svojih" ministara, a da premijer oceni >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << aktivnosti svakog člana vlade, kako bi se na kraju pristupilo promenama, piše list Danas.

Druga mogućnost jeste "tihi odlazak", odnosno ostavke ministara, a svakoj od stranaka bilo bi prepušteno da ih obrazloži u skladu sa svojim interesima.

Sada je pitanje "tajminga", ali i dogovora lidera DS, SPS i G17 plus, ko će od ministara i na koji način da krene putem Tomice Milosavljevića, ali da bi na udaru mogli da se nađu Svetozar Čiplić i Saša Dragin, zaduženi za ljudska prava i poljoprivredu.

Potpredsednica DS Jelena Trivan rekla je da očekuje da će se Cvetković izjasniti o radu ministra za ljudska prava.

"Za personalne promene u okviru Vlade Srbije, odnosno za eventualne smene ministara, odgovoran je premijer. Pretpostavljam da je njegovo ćutanje u vezi s radom svih ministara, pa i Svetozara Čiplića, u svetlu moguće generalne rekonstrukcije Vlade Srbije. Mislim da će u tom slučaju premijer izaći s mišljenjem o radu svih ministara, pa i Čiplića", ocenila je Trivan.

Na pitanje kada će bi do toga moglo da dođe, Jelena Trivan odgovara da rekonstrukcija nije izvesna, ali i da veruje da će premijer "u svakom slučaju izaći u javnost i dati ocenu Čiplićevog rada".

E bas me interesuje i to jedva cekam da vidim i cujem, kako ce to Mirko da smeni ili natera na ostavke ministre iz sps-a. Bice bas zanimljivo.

Jos samo da nam Trivanova objasni zbog cega odobrenje da preispita rad, ministar treba da dodje od Tadica. Pa nije Tadic taj koji ih je postavio i nije on njihov sef. Iz prilozenog se moze videti koliko je Srbija totilarna drzava . Od demokratije tu nema niti slovo D

Koga ce ovaj nazovi premijer da preslisa? Ministre? Pa oni su svi polupismeni. Znaci, nas vodja je dao nalog Cvetkovicu da preslisa ministre.Ja odavno nisam procitao ovakvu glupost. Niti ministri nesto rade ako im ne ide u dzep ili ne ide u korist.

Sve ih POZDARVIO MUBARAK.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.