Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2012, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Operativni razgovori DS i LSV

NOVI SAD -

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Demokratska stranka (DS) počeli su operativne razgovore o tipovima i modalitetima predizborne saradnje, izjavio je danas predsednik LSV Nenad Čanak.

On je potvrdio da je, u petak uveče, razgovarao sa predsednikom Srbije i liderom DS Borisom Tadićem o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, dijalogu Beograda i Prištine, nastavku procesa približavanja EU i o drugim bitnim pitanjima.

"Započeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo i operativne stranačke razgovore, koji će biti finalizovani za nekoliko dana, na širem sastanku, gde ćemo precizirati tipove i modalitete predizborne saradnje", rekao je Čanak u intervjuu novosadskom “Dnevniku”.

Napominjući da sa DS još nije dogovoren redosled kandidata na zajedničkoj listi za republičke izbore, pošto LSV na pokrajinskim i lokalnim nastupa samostalno, Čanak je podsetio da postoji načelni predizborni sporazum dveju stranaka od pre četiri godine.

Tim dokumentom je predviđeno da se, "mada ne sa istim akterima, oko koncepta evropske i demokratske budućnosti Srbije stvori blok koji bi dobio podršku građana za formiranje nove vlade", kazao je lider LSV.

On je dodao da nije najavio svoju kandidaturu za predsednika Vlade Vojvodine, ali je, kako je naveo, spreman da se prihvati svakog angažmana kako bi bilo poboljšano funkcionisanje pokrajinske administracije.

"Vlada Vojvodine mora da ostvari daleko veću političku ulogu no što je ima danas i zbog toga treba pronaći ličnost koja ima dovoljnu političku težinu da, s mesta premijera, povlači i političke poteze", naglasio je Čanak.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.