Boris Tadić: Sve ću reći na suđenju

Izvor: Press, 04.Jun.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Tadić: Sve ću reći na suđenju

U vreme zakupa satelita 2005. godine nisam imao uvid u pregovore koje je vodila izvršna vlast Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je, ako treba, spreman i na sudu da svedoči o aferi „Satelit", kao i u svim drugim procesima u kojima bi mogao da doprinese onome što je istina.- Ali, mnogo je bitno da se ne pravi hajka, da se niko ne optužuje pre vremena. Moj glas je bio da se sva dokumentacija otvori za javnost i da nema državne >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tajne. Pokrenuti su sudski procesi i ja se zaista nikada ne mešam u rad pravosudnih institucija. Mada, primećujem da pravosuđe radi svoj posao sve bolje i bolje - kaže Tadić.
On je dodao da prvo treba videti „da li ima krivice i čija je, da li ima političke, zakonske odgovornosti i kako da rešavamo ovu situaciju".
- Država je 2004. i 2005. bila suočena sa izuzetnim bezbednosnim rizicima. VSO je, kada se razgovaralo o tome, imao na umu satelitske snimke u realnom vremenu. Nikada nisam imao na umu satelitske snimke sa odloženim dejstvom, jer oni nemaju nikakav bezbednosni značaj. To je bilo na sednicama na kojima sam ja učestvovao i postoji dokumentacija o tome - rekao je Tadić.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.