Boris Tadić: Do neba sam zahvalan odbojkašima Srbije

Izvor: Glas javnosti, 15.Nov.2011, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Tadić: Do neba sam zahvalan odbojkašima Srbije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da je uspeh srpskih odbojkaša koji su nedavno u Beču osvojili titulu šampiona Evrope toliko veliki da svima zastaje dah. "Uspeh je zaista fantastičan, jer kako je rekao kapiten Miljković nismo očekivali pobedu, ali smo je na kraju ostvarili", istakao je Tadić posle današnjeg prijema za odbojkašku reprezentaciju Srbije.

On je dodao da je on uvek zahvalan našim odbojkašima kada se plasiraju na finalni turnir, a ne samo kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << oni kada se osvoji neka medalja.

"Još kada se osvoji zlatna medalja, onda sam zahvalan do neba", rekao je Tadić.

Uspeh odbojkaša i odbojkašica koje su takođe šampionke Evrope prema Tadićevim rečima ima ogroman značaj za Srbiju.

"Odbojka je već najpopularniji sport u školama, a to se pozitivno odražava i na nacionalnom planu i u regionu. Jer kada mi osvojimo titulu šampiona Evrope u muškoj, pa u ženskoj konkurenciji, onda u regionu gledaju zašto ne bi i oni. To je dobro za konkurenciju".

Tadić nije hteo da prognozira šanse odbojkaša Srbije na predstojećem Svetskom kupu u Japanu, gde će se boriti za olimpijsku vizu.

"Nemojte da im ja postavljam obaveze, ja hoću da rasterećujem ljude, ne da ih obavezujem. Oni su učinili dovoljno i sad je do njih", poručio je Tadić.

Kapiten zlatnih odbojkaša Ivan Miljković izrazio je zadovovoljstvo prijemom kod predsednika.

"Možda bi naše zadovoljstvo bilo i veće da smo bili primljeni odmah posle Beča, ali eto prilike su bile takve, pa je prijem usledio sada kad smo se svi skupili. Lepo je što naš prijem nije bio čisto protokolarne prirode, nego je u pitanju bio jedan malo intimniji razgovor i to je veoma pozitivna stvar", rekao je Miljković.

Odbojkaška reprezentacija Srbije na predstojećem Svetskom kupu u Japanu pokušaće da izbori jednu od prve tri pozicije i plasira se na

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.