Borićemo se protiv siromaštva

Izvor: B92, 14.Jul.2011, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Borićemo se protiv siromaštva"

Svilajnac -- Predsednik Srbije Boris Tadić je prisustvovao žetvi pšenice na imanju porodice Milana Milovanovića u selu Kušiljevu, u opštini Svilajnac.

Tadića je dočekala trinaestočlana porodica Milovanović. To je predsednika inspirisalo da priča o rodu pšenice ove godine.

Tadić tvrdi da je žetva veoma važna, i to ne samo zbog poljoprivrede, već i zbog ekonomije u celini. " Treba da vidimo da li je izvedena cena hleba realna i održiva u narednom periodu", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Tadić.

Tadić današnju posetu Kušiljevu vidi kao priliku da porazgovara s poljoprivrednicima i da čuje, kako je rekao, sa kojim se sve problemima suočavaju.

"To je od velikog značaja, zato što će se Srbija u budućnosti u velikoj meri vezivati za razvoj poljoprivrede", rekao je Tadić, koji je, posle razgovora sa MilovanoTadić današnju posetu Kušiljevu vidi kao priliku da porazgovara sa poljoprivrednicima i da čuje, kako je rekao, sa kojim se sve problemima suočavaju.

"To je od velikog značaja, zato što će se Srbija u budućnosti u velikoj meri vezivati za razvoj poljoprivrede", rekao je Tadić, koji je, posle razgovora sa Milovanovićima, provozao kombajn.

Predsednik Srbije posetio je i domaćinstvo Dragana Nešića u selu Popović, u opštini Rača.

Tadića su dočekali brojni članovi porodice Nešić, sa kojima je predsednik Srbije razgovarao o tome kako se živi u tom kraju.

On se u razgovoru sa ljubaznim domaćinima interesovao za to šta proizvode, kakve prinose imaju seljaci u ovom kraju i kakvi su im uslovi života.

Domaćini su predsedniku rekli da im život nije lak, da bez subvencija ne bi mogli i da bi im mnogo značilo da mogu polako da ih otplaćuju.

Tadić je u Rači obišao pogon fabrike Jura i poručio da se mora učiniti sve da se u Srbiju dovedu investitori, kako bi se smanjila nezaposlenost i siromaštvo građana.

On je istakao da je za dolazak investitora u našu zemlju potrebno otvoriti im vrata i na političkom nivou, ubediti investitore da dođu baš u Srbiju, obezbediti da lokalna samouprava odradi svoj deo posla, kao i da investitor koji dođe obavi svoj deo posla, odnosno da donese tehnologiju i obezbedi plate za zaposlene i tržište.

On je naglasio da je Srbija pogođena nezaposlenošću i siromaštvom. "Ali, borićemo se protiv toga", poručio je Tadić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.