Blic: Vlada do Vidovdana

Izvor: B92, 22.Jun.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Vlada do Vidovdana

Beograd -- Početkom pregovora demokrata i socijalista bavi se i dnevna štampa, pa tako "Blic", pozivajući se na izvore u DS-u, navodi da će Srbija novu vladu dobiti do 28. juna.

Kako tvrdi izvor "Blica nedelje", dogovor sa socijalistima postignut je još pre puta lidera DS-a Borisa Tadića u Njujork na sednicu Saveta bezbednosti UN, pa se očekuje da zvanični pregovori traju vrlo kratko, jer je praktično sve već dogovoreno.

Kako saznaje "Blic nedelje” >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tadić se sa socijalistima dogovorio da im pripadne ukupno šest važnih funkcija- pet mesta u vladi i mesto predsednika Skupštine Srbije.

Prema tom dogovoru, Ivica Dačić bi bio zamenik premijera zadužen za bezbednost i ministar policije, Jovan Krkobabić potpredsednik vlade zadužen za socijalna pitanja, Žarko Obradović ministar prosvete, infrastrukturu bi vodio Milutin Mrkonjić, dok bi Petar Škundrić držao resor energetike.

Slične nezvanične informacije o podeli resora u novoj vladi, sinoć je prenela i agencija Beta.

Deo dogovora, kako navodi "Blic", podrazumeva i formiranje zajedničke koalicije u Beogradu, gde će Dragan Đilas biti gradonačelnik.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VLADA DO VIDOVDANA

Izvor: Kurir, 22.Jun.2008

BEOGRAD, 22. jun 2008. (FoNet) - Očekuje se da bi Srbija mogla dobiti novu vladu do 28. juna, piše danas Blic nedelje. Dogovor sa socijalistima navodno je postignut još pre puta predsednika Borisa Tadića u Njujork na sednicu Saveta bezbednosti. Blic nedelje saznaje da će koaliciji oko socijalista...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.