Bez ordenja ostaju prvo ubice Zorana Đinđića

Izvor: Glas javnosti, 25.Sep.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez ordenja ostaju prvo ubice Zorana Đinđića

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen najavio je da će Komisija za odlikovanja uskoro predsedniku Srbije Borisu Tadiću uputiti prve predloge za oduzimanje ordenja svima onim koji su počinili krivična dela i nisu dostojni da nose ta državna priznanja.

Homen je precizirao da će se prvi zahtevi odnostiti na učinioce najtežih krivičnih dela od ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića do iznuda, ucena i reketa, među kojima je i bivši komandant "crvenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << beretki" Milorad Ulemek Legija.

Homen, koji je član Komisije za odlikovanja, je rekao da su Ulemek i drugi učesnici u ubistvu premijera, priznanja kojima su odlikovani dobili po starom Zakonu o odlikovanjima, poznatija kao "Miloševićeva odlikovanja".

Državni sekretar istakao je da postupak oduzimanja ordenja ima svoje čvrsto uporište u novom Zakonu o odlikovanjima i da konačnu odluku o oduzimanju na predlog komisije donosi predsednik republike ukazom.

Shodno zakonu, odlikovanom se može oduzeti odlikovanje ako postupa suprotno javnom poretku i moralu ili iz drugih razloga koji ga čine nedostojnim nosiocem odlikovanja.

Odluka o oduzetom ordenju objavljuje se u "Službenom glasniku".

-->

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.