Bez dogovora Tadića i Srba sa Kosova (VIDEO)

Izvor: S media, 23.Okt.2011, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dogovora Tadića i Srba sa Kosova (VIDEO)

Na sastanku predsednika Srbije Borisa Tadića sa predstavnicima Srba sa severa Kosova nije postignut dogovor o uklanjanju barikada. - O daljim koracima odlučiće narod - kaže Slaviša Ristić, predsednik opštine Zubin Potok.

Završen je sastanak predsednika Republike Srbije Borisa Tadića sa predsednicima četiri opštine na severu Kosova i Metohije o rešavanju krize na severu pokrajine. - U pregovorima nema pomaka, barikade ostaju - kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << predstavnici Srba sa Kosova.

Predsednik je od njih trаžio dа se omogući slobodа kretаnjа i Kforu i Euleksu pod uslovom dа Euleks ne prevozi аlbаnske cаrinike niti pripаdnike pogrаnične policije.

Predstаvnici Srbа sа severа insistirаju dа uslov bude i dа pripаdnici Euleksа ne smeju pružаti bilo kаkvu logističku pomoć instаlаciji kosovskih institucijа.



Kako je novinarima posle sastanka rekao predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić to je za njih neprihvatljivo i barikade ostaju.

Tadić: Omogućiti snabdevanje i kretanje Kfora i Euleksa

Predsednik Srbije Tadić rekao je predstavnicima kosovskih Srba da je potrebno u najkraćem roku omogućiti normalno snabdevanje Kfora i njegovo nesmetano

kretanje, kao i nesmetano kretanje Euleksa po severu Kosova, uz uslov da ne prevozi pripadnike prištinskih institucija,
saopštio je Tadićev kabinet.

Tadić je predočio da takav stav proizilazi iz Vojno tehničkog sporazuma u Kumanovu, Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, kao i iz Plana od šest tačaka generalnog sekretara UN Ban Ki Muna, koji je odobrio SB UN.

Srbi sa Kosova kod predsednika Tadića!

Samardžić: Pritisak na Srbe sa severa Kosova

SNV: Boris Tadić je u službi zapada

Sastanku su prisustvovali predsednici opština Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan - Krstimir Pantić, Branko Ninić, Slaviša Ristić i Dragiša Milović, načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, predsednici četiri skupštine opštine, šef beogradskog pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović i ministar za Kosovo Goran Bogdanović.

(Tanjug,Beta, RTS)
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.