Izvor: B92, 23.Dec.2009, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beriša: Poziv Tadiću za posetu

Priština -- Premijer Albanije Salji Beriša kaže da će uskoro uputiti poziv predsedniku Srbije Borisu Tadiću da poset Tiranu, prenose prištinski mediji na albanskom jeziku.

"Radiću da ta poseta bude ostvarena", kazao je Beriša tokom sureta sa delegacijom srpskih predstavnika u privremenim institucijama pokrajinske samouprave, koju u poseti Albaniji predvodi član Predsedništva skupštine Kosova Slobodan Petrović.

Beriša i Petrović, koji je na čelu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Samostalne liberalne partije (SLP) su na zajedničkoj konferenciji za novinare su rekli da su za bratimljenje srpskih opština na Kosovu sa opštinama Albanije.

"Bilo bi korisno bratimljenje opština, sa uglavnom srpskim stanovništvom i opština naše zemlje", rekao je Beriša i dodao da javno i privatno podržava stvaranje novih opština na Kosovu.

Pored Petrovića u delegaciji srpskih predstavnika su ministar za rad i socijalna pitanja u privremenoj vladi Nenad Rašić, ministar za povratak Saša Rašić i predsednik opštine Gračanica Bojan Stojanović, potpredsednik SLP-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.