Ban Ki Mun primio Tadićevo pismo, razmatra dalje korake

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban Ki Mun primio Tadićevo pismo, razmatra dalje korake

NJUJORK - Generalni Sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun primio je pismo predsednika Borisa Tadića u kome se izražava oštar protest Srbije zbog formiranja "Kosovskih bezbednosnih snaga", potvrdio je danas Tanjugu Banov portparol Brendon Varma.

Varma je rekao da u kabinetu generalnog sekretara još uvek razmatraju pismo srpskog predsednika i eventualne mere koje će Ban Ki Mun tim povodom preduzeti.

"Generalni sekretar razmatra pismo i eventualne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dalje korake", rekao je Varma.

Predsednik Tadić oštro je protestovao kod generalnog sekretara UN Ban Ki Muna i generalnog sekretara NATO-a Jap de Hop Shefera zbog formiranja "Kosovskih bezbednosnih snaga" jer je to u suprotnosti sa rezulucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Republika Srbija protestuje zbog formiranja takozvanih "Kosovskih bezbednosnih snaga" od strane Prištine i smatra ih nelegalnom paravojnom organizacijom, koja predstavlja jasnu pretnju za bezbednost moje zemlje. Njihovo postojanje i aktivnosti, sadašnje i buduće, predstavljaju direktnu opasnost za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu, što je zajednički cilj svih legitimnih aktera u regionu", istakao je Tadić.

"Želeo bih da skrenem Vašu pažnju na činjenicu da 'Kosovske bezbednosne snage' nisu formirane u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN. One su obrazovane na osnovu takozvanog Ahtisarijevog plana, koji nije nikada usvojen u Savetu bezbednosti", navedeno je, između ostalog, u pismu predsednika Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.