Saopštenje PU Bor: JAVNA BEZBEDNOST U JANUARU BILA JE POVOLJNA

Izvor: TimockeVesti.net, 15.Feb.2024, 06:30

Saopštenje PU Bor: JAVNA BEZBEDNOST U JANUARU BILA JE POVOLJNA

Bor, 15. februar – Stanje javne bezbednosti na području koje pokriva Policijska uprava u Boru, uzimajući u obzir osnovne pokazatelje, može se oceniti povoljno tokom januara meseca 2024. godine.
Na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Boru, registrovano je ukupno 84 krivičnih dela (sedište Policijske uprave – 37, Policijska stanica Negotin – 22, Policijska stanica Kladovo – 13, dok je najmanji broj krivičnih dela >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << registrovan na području Policijske stanice Majdanpek – 12), što predstavlja smanjenje ukupnog broja krivičnih dela za 20% u odnosu na isti mesec prethodne godine (105). Od ukupnog broja krivičnih dela, 44 izvršena su od strane poznatog izvršioca, 33 od strane nepoznatih izvršioca, a u 7 slučaja izvršioci krivičnih dela uhvaćeni su na delu. Operativnim radom policijskih službenika rasvetljeno je 24 krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem, odnosno 73 %. Iz oblasti opšteg kriminaliteta registrovano je 76, visokotehnološkog kriminaliteta 4 privrednog kriminaliteta i ekološkog kriminaliteta po 2 krivična dela. Najveći broj izvršenih krivičnih dela je iz oblasti imovinskih delikata. Na području Policijske uprave u Boru, tokom januara meseca nije bilo registrovanih krivičnih dela Teško ubistvo, Ubistvo i Ubistvo u pokušaju.
U toku meseca od strane policijskih službenika Policijske uprave u Boru, podneto je 4 krivičnih prijava za krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 KZ RS.
Od strane policijskih službenika preduzete su sve mere na otkrivanju i zapleni narkotika. Realizovano je 18 zaplena opojnih droga. Tom prilikom, zaplenjeno je 1.483,29 grama opojne droge marihuana, 1,5 mililitra ulja marihuane, 28,6 grama Amfetamina, 0,69 grama kokaina i 40 komada različitih vrsta tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.
Registrovano je 24 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira (sedište Policijske uprave – 13, Policijska stanica Negotin – 7, Policijska stanica Majdanpek – 3 i Policijska stanica Kladovo – 1). Nije bilo narušavanja javnog reda u većem obimu, kao ni zabrana javnih okupljanja. Broj prekršaja protiv javnog reda i mira u januaru mesecu je veći u odnosu na isti mesec prethodne godine za jedan prekršaj (23).
U toku januara meseca 2024. godine, održana su 4 javnih skupova, na kojima je bilo prisutno 2.020 lica. Nije bilo neprijavljenih, zabranjenih i prekinutih skupova.
U toku januara 2024. godine dogodile su se 22 saobraćajne nezgode, od kojih je 8 sa materijalnom štetom i 14 sa nastradalim licima, dok je jedno lice u saobraćajnoj nezgodi izgubilo život. U saobraćajnim nezgodama jedno lice zadobilo je teške telesne povrede, dok je lakše povređeno 13 lica. Ukupan broj saobraćajnih nezgoda manji je za 4% u odnosu na isti period prošle godine. Aktivnostima policijskih službenika otkriveno je i sankcionisano 1.753 prekršaja.
Faktori koji su najčešće uticali na izazivanje saobraćajnih nezgoda su: preduzimanje nepromišljenih radnji od strane vozača, pogrešno izvođenje radnji u saobraćaju od strane vozača i dr.
Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sa količinom preko 1,2 promila, pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i odbijanja alkotestiranja, prema 17 vozača primenjena je mera zadržavanja.
Tokom meseca januara realizovano je 77 naredbi nadležnih sudova i drugih državnih organa, 19 poternica i uhapšeno je 15 lica. Realizovano je 16 potraga za licima. Izvršeno je 5.879 provera identiteta lica, pruženo 10 policijskih pomoći državnim organima i organizacijama.
U toku januara 2024. godine, izdata je 1.291 biometrijska lična karta, 452 putnih isprava, 1.053 vozačkih dozvola i 944 saobraćajnih dozvola.
Članak Saopštenje PU Bor: JAVNA BEZBEDNOST U JANUARU BILA JE POVOLJNA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Rat u Palestini, stanje do kraja 15.02.2024.

Izvor: Vostok.rs, 15.Feb.2024

  Situacija na jugu enklave se razvija dinamično: jedinice IOS-a, nakon niza zahteva za evakuaciju izbeglica iz bolnice Naser, počele su da izvode operaciju na teritoriji medicinskog objekta. Na Zapadnoj obali, izraelske snage bezbednosti izvele su još jednu kampanju racija u raznim naseljima....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.