OFK BOR jedini tim bez poraza u zonskom rangu !

Izvor: MC Bor, 23.Sep.2013, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OFK BOR jedini tim bez poraza u zonskom rangu !

23.septembar.Bor
Autor : S.Ranđelović
Pomoravsko-timočka zona : OFK BOR – FK RTANJ (Boljevac) 1:0 (0:0)

Fudbaleri Bora osvojili su  nova tri  boda pobedom u timočkom derbiju protiv boljevačkog Rtnja. Borska ekipa je posle šest odigranih kola ostala jedina ekipa u zonaškom rangu takmičenja (Pomoravsko-timočka i Niška zona ) koja još nije osetila gorčinu poraza. Bor sada ima tri pobede i tri nerešene utakmice i sa 12 osvojenih bodova nalazi se na deobi 2-3 mesta sa ekipom SFS Borac iz Paraćina. Vodeća ekipa Borca iz Bivolja je poražena u Obrežu protiv Juhora i sada je u prednosti za samo jedan bod. U sledećem kolu OFK Bor gostuje upravo u Bivolju, i imaće priliku da u slučaju pobede preuzme prvo mesto.
Utakmica u Boru odigrana je po sunčanom, ali prohladnom i vetrovitom vremenu. Gosti iz Boljevca došli su sa namerom da ostanu neporaženi i više pažnje su posvetili odbrani svog gola nego napadačkim ambicijama. Ipak, povremeno su iz kontranapada veoma opasno pretili preko Davora Čaurevića, koji je mogao u nekoliko navrata da savlada domaćeg golmana Trailovića. Borani su imali nekoliko veoma dobrih prilika da dođu do vođstva,ali ih je u tome sprečio odlični golman gostiju Pivljanin. (Treba reći da su Pivljanin, Čaurević i još nekoliko igrača Rtnja , ustvari mladi borski fudbaleri , koji su nezadovoljni letošnjim događanjima u klubu rešili da promene sredinu i karijeru nastave u boljevaćkom zonašu.). Najbolju priliku Bor je imao u 60.minutu, kada je solidni sudija Lapadatović dosudio najstrožu kaznu posle prekršaja u šesnaestercu Rtnja. Penal je izveo Saša Jovanović, ali golman Pivljanin je „pročitao“ njegovu nameru i uspeo da odbrani. Pobedu domaćima doneo je povratnik iz Đerdapa Miloš Stanojević , koji se najbolje snašao u gužvi pred golom Rtnja u 85.minutu.
Trener Hakija Rovčanin posle ove utakmice rekao je da je zadovoljan dosadašnjim rezultatima borske ekipe, naročito posle svega što se u klubu dešavalo i kašnjenja početka priprema od dve nedelje i odlaska nekolicine igrača u druge klubove. Istakao je i da bi OFK Bor uz povratak nekih svojih mladih igrača i nekoliko pojačanja u zimskom prelaznom roku mogao ove godine da juriša na plasman u viši rang.
Jedan od gorućih problema borskog kluba u kome trenutno trenira oko 200 mladih fudbalera je stanje svlačionica i prostorija na stadionu u koje smo imali priliku da „zavirimo“ posle utakmice,  što smo zabeležili na fotografijama koje možete videti u ovom članku. Dobro bi bilo da se ovaj problem što pre reši u interesu  grada i dece koju u ovakvim uslovima mogu zadesiti  razne povrede i neprijatnosti, a i sramota je da klub koji postoji 95 godina, i koji je bio prvoligaš u jakoj ligi bivše SFRJ, finalista Kupa, učesnik Kupa Kupova i čije su boje branili mnogi veliki igrači i treneri radi u ovakvim uslovima.
OFK BOR : Trailović; M.Marković; N.Nikolić; Janković; Stanojević; I.Terzić (Lazarević od 58.minuta); M.Terzić; Đoševski (Milojević od 70.minuta); Ivanov; S.Jovanović (Ružić od 86.minuta); N.Jovanović. Trener: H.Rovčanin
FK Rtanj : Pivljanin; Veličkovski; Stevanović; Jovanović; Cokić; Stojanovski (Rajković od 75.minuta); Božinović; Živković (Stepanović od 70.minuta); Lalić; Čaurević; Jelenković. Trener: Nenad Petrović.
Sudije : Mario Lapadatović (Negotin); Mladen Veselinović i Nanad Stanković (oba iz Knjaževca); Delegat : Siniša Janković (Ćuprija); Gledalaca : oko 500. Strelac: Miloš Stanojević 85.min. Žuti kartoni : Saša Jovanović (Bor);
Čaurević; Veličkovski; Živković; Lalić. (Rtanj). Ocena suđenja : Dobro, u duhu pravila fudbalske igre, bez propusta i uticaja na ishod utakmice.
 
 



Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

Rukomet : ORK BOR – RK Radnički 1951 (Niš) 28:25 (10:12)

Izvor: MC Bor, 23.Sep.2013

23.septembar.Bor. Autor : S.Ranđelović. . U prvom kolu Prve lige Istok rukometaši Bora u novom , podmlađenom sastavu uspeli su da posle velike borbe savladaju favorizovanu ekipu Radničkog iz Niša. Bio je ovo interesantan duel mladosti i iskustva u kome je na kraju, ipak pobedila mladost....

Nastavak na MC Bor...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.