Drakulić: Nova strategija za RTB Bor je pogrešna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2009, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drakulić: Nova strategija za RTB Bor je pogrešna

BEOGRAD - Vlasnik kompanije Ist point Zoran Drakulić ocenio je da je nova strategija države za Rudarsko-topioničarski basen Bor pogrešna i krajnji rezultat će biti još veći problemi u radu najvećeg proizvođača bakra i plemenitog metala.

Drakulić je predložio da se investicijom od 30 miliona dolara, u narednih šest meseci, "zategne" stara topionica i time reši 95 odsto ekoloških problema i poveća produktivnost, umesto da se ulaže 130 miliona u izgradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nove.

Prema njegovim rečima, zbog lošeg kreditnog rejtinga Srbije, nijedna ozbiljna banka neće odobriti sredstva za kupovinu nove rudarske opreme i revitalizaciju ležišta bakra u Boru i Majdanpeku.

Drakulić je rekao da je i dalje zainteresovan za kupovinu RTB Bora, ali u okviru onoga što je njegova kompanija već predložila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rizičan model za Bor

Izvor: Večernje novosti, 15.Feb.2009, 21:37

Nova strategija privatizacije RTB, po kojoj će država u izgradnju topionice uložiti 130 miliona dolara, pogrešna je, i krajnji rezultat će biti još veći problemi - kaže Zoran Drakulić, predsednik "Ist pointa"

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.