Ako uhapse Bogićevića, hoće li se preispitati i njegovo poslovanje sa RTB Bor?

Izvor: MC Bor, 24.Sep.2014, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako uhapse Bogićevića, hoće li se preispitati i njegovo poslovanje sa RTB Bor?

Bor, 24. septembar 2014.
Današnji Infoermer, dnevni list blizak aktuelnoj vlasti, na prvoj strani objavljuje najavu za udarnu temu naslvoljenu: Eksluzivno otkrivamo: Hapse Bogićevića i Perčevića! U početku teksta stoji: „ Miroslav Bogićević, vlasnik Farmakoma i Goran Perčević, suvalsnik i direktor Interkomerca, uskoro će biti uhapšeni zbog milionskih pronevera, saznaje se u Specijalnom tužilaštvu. U ovom Tužilaštvu >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << još ističu „da su protiv njih dvojice prikupljeni neoborivi dokazi i da je njihovo privođenje pravdi bukvalno pitanje dana“.
Što rekao naš mudri narod „za pametnog čoveka i komarac je muzika“, pa kako ko hoće može da shvati ovu, u svakom slučaju, ekskluzivnu infromaciju. Da nije štrajka advokata, navodi i Informer, oni bi verovatno već bili tamo gde su i zaslužili. NEGO, nama u Boru, pa i celoj Srbiji, posebno je važna ova vest, jer je čuveni DS kadar i „žuti“ tajkun Bogićević jedan od najbližih saradnika, prijatelja i poslovnih ljudi Blagoja Spaskovskog, odnosno RTB Bor. Za njega i RTB vežu se razne priče u o poslvnoj saradnji i unapređenju prodaje borskog bakra posredstvom Bogićevićevih firmi. Priča se da je i sva ova gvožđurija po Boru, ograde na više mesta, prvenstveno kod Sportskog centra, Bogićevićevo delo. I ko zna šta sve i jeste i nije u igri. Sećamo se i letošnjeg pompeznog dolaska uvek mlađanog socijaliste Perčevića na višednenvi provod na Borskom jezeru i otvaranju kafića u potkrovlju hotela „Jezero“. Koliko je Bogićević danas dužan RTB-u, nezvanično doznajemo, raspitauju se i državni organi, ali o tome su rasprvaljali i snidikati u kombinatu bakra ili su nameravali pa su osujećeni u tom naumu. Opšte se sumnja u nečista posla i zato se s pažnjom očekuju dalji potezi vlasti, naročito kada je u pitanju sprega RTB-a i Spaskovskog sa Bogićevićevim rudnikom zlata Lece. Neki Borani i danas su tamo, ko ih je i kako slao tek će se saznati. Industrijski sindikat RTB i Opštinski Samostalni sindikat još početkom prošle godine upoznali su javnost sa smutnim radnjama oko rudnika Lece. Oni su čak naglasili da je Blagoje Spaskovski, jedno vreme, istovremeno bio i generalni direktor RTB Bor i predsednik Upravnog odbora rudnika Lece. Kako je to bilo moguće, odgovor do danas nije stigao, a, čini se, da se stavraju uslovi da se i to ubrzo obelodani. I ne smao taj, zlatom obasjani, detalj. Izgleda, kad se dublje razmisli, da i ovaj štrajk advokata ima i pozitivnih efekata! Jer, moguće je da neke velike zverke lakše pokažu svoj trag?

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

Odakle Bogićeviću tolike pare i rudnik zlata Lece? Gde je u ovoj priči RTB Bor?

Izvor: MC Bor, 25.Sep.2014, 11:41

Bor, 25. septembar 2014.. Objavljujemo delove većeg teksta pod naslovom Mafija u listu Tabloid od 11. oktobra 2012. godine. Razlog je – ovaj sadržaj je sada i te kako aktuelan! Objavljujemo i jučerašnji tekst iz Blica „Farmakom u stečaju “, kao i faksimil sindikalnog pisma iz Bora državnom...

Nastavak na MC Bor...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.