Zatraženo obaveštenje o azilu za Karića

Izvor: Glas javnosti, 04.Avg.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatraženo obaveštenje o azilu za Karića

BEOGRAD - Ministarstvo pravde Srbije zatražilo je od Rusije zvanično obaveštenje da li je bivši vlasnik kompanije " Mobtel" Bogoljub Karić, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu, dobio azil u toj zemlji, kazali su u tom ministarstvu.

Nadležnim organima Rusije zahtev je upućen diplomatskim putem preko Ministarstva spoljnih poslova u petak, 30. jula, a očekuje se da će odgovor stići do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sedmice.

Mediji su krajem jula objavili da je Bogoljub Karić dobio politički azil u Rusiji, ali je Ministarstvo pravde Srbije demantovalo da je obavešteno o tome.

Tom ministarstvu pre tri godine Interpol je dostavio informaciju da se Karić nalazi u Rusiji.

Bivši vlasnik "Mobtela" i predsednik Pokreta "Snaga Srbije" Bogoljub Karić osumnjičen je da je državu Srbiju oštetio za oko 40 miliona evra.

Bogoljub Karić je iz Srbije pobegao u februaru 2006. godine, nekoliko puta od tada je preko advokata nudio sudu kauciju, a oglašavao se i preko medija i najavljivao povratak. Istraga protiv 25 učesnika u aferi "Mobtel", među kojima su braća Bogoljuba Karića - Sreten, Dragomir i Zoran i njihova sestra Olivera Nedeljković, počela je sredinom januara 2006. godine.

Dragomir Karić nedavno je demantovao navode da su njegova braća Bogoljub i Sreten Karić kupili azil od Rusije.

"Zbog ugleda koji imamo u Rusiji, sigurno smo mogli da dobijemo azil da nam je bio potreban. Mi ga nismo ni tražili. Novinari bi morali da znaju da se azil u Rusiji ne može kupiti", rekao je Karić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.