Obustavljena istraga protiv Bogoljuba Karića za Mobtel

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2016, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljena istraga protiv Bogoljuba Karića za Mobtel

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je obustavilo istragu protiv Bogoljuba Karića, Vidomira Parežanina, Pante Uroševića, Miše Kuzmanovića i Smilje Mladenović, koja je vođena zbog zloupotrebe službenog položaja.

Istraga je vođena zbog sumnje da je od aprila 1994. do februara 1997. godine, tokom osnivanja Preduzeća za mobilne telekomunikacije "Srbija BK PTT doo – Mobtel", tada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << okrivljenom Bogoljubu Kariću i preduzeću "BK trejd" pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 21.980.551 američkih dolara, na ime razlike između stvarne i lažno prikazane vrednosti unete opreme.

Istraga je započeta zahtevom Okružnog javnog tužilaštva u Beogradu 18. februara 2006. godine.

Rešenjem Republičkog javnog tužilaštva od 22. juna 2006. godine predmet je poveren u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu – Specijalnom tužilaštvu, sada Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Istragu je od tada do 7. decembra 2011. godine sprovodilo Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu, a od tada, u skladu sa izmenom zakona, Tužilaštvo za organizovani kriminal.

U saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal se navodi da je obustavljena i istraga koja je vođena protiv Bogoljuba Karića, Sretena Karića i Olge Erdeljanović zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica, kao i protiv Zorana Karića, Dragomira Karića i Olivere Nedeljković zbog istog krivičnog dela.

Ta istraga je vođena zbog sumnje da je od avgusta 1999. do oktobra 2000. godine Bogoljubu Kariću, Sretenu Kariću, Zoranu Kariću, Dragomiru Kariću i Oliveri Nedeljković zloupotrebom novčanih sredstava Mobtela pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu većem od milion i po dinara, kao i zato što je nekim preduzećima sa Kipra omogućeno dobijanje deviznih kredita bez garancija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obustavljena istraga protiv Bogoljuba Karića

Izvor: Beta, 27.Dec.2016

Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo je istragu protiv Bogoljuba Karića i još četiri osobe koji su bili osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja u preduzeću "Mobtel", saopšteno je danas.Prema navodima tužilaštva, istraga je vodjena zbog sumnje da je u periodu od aprila...

Nastavak na Beta...

SKUPOCENE KUĆE, AUTOMOBILI, LOKALI: Kariću mora da se VRATI SVA IMOVINA!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Dec.2016

Bogoljubu Kariću, koji je sada potpuno slobodan čovek u Srbiji, država će morati da vrati svu imovinu koja mu je zaplenjena. ..Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo je istragu protiv Bogoljuba Karića povodom osnivanja "Mobtela i omogućavanje preduzećima sa Kipra dobijanje deviznih...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.