Karić za B92: Ko je ovde oštećen, mi ili Srbija?

Izvor: B92, 23.Sep.2016, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karić za B92: Ko je ovde oštećen, mi ili Srbija?

Beograd -- Bogoljub Karić za B92 kaže da nije oštetio Srbiju i da je proces koji je vođen protiv njega politički motivisan jer je smetao bivšoj vlasti.

"Mi smo više puta predlagali i ranije bivšoj vlasti i pravosuđu da kaucijom rešimo to pitanje, da izvedemo ceo menadžment uključujući i mene na sud i proces rešavamo kako to zakon nalaže. Nažalost, to se nije desilo“, navodi Karić za B92.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako kaže, cilj nije bio da se sudi "nego da Bogoljuba drže van granice“.

Viši sud u Beogradu obustavio je jedan od dva postupka koji se u Srbiji vodi protiv Bogoljuba Karića zbog apsolutne zastarelosti dela. Međutim, u Tužilaštvu za organizovani kriminal kažu da i dalje vode istragu protiv Karića i saradnika u slučaju privatizacije "Mobtela" za proneveru oko 60 miliona evra. Dela obuhvaćena tom istragom zastarevaju 2017. godine.

Karić ističe da je bivša vlast "sa 87.000 tekstova obaveštavala javnost“ da je on oštetio državu, a u stvari je bilo drugačije.

„Uspeli smo da napravimo mobilnu telefoniju u vreme kada je to bilo nemoguće, pre 22 godine za vreme sankcije i hermetički zatvorene Jugoslavije. Uspeli smo da obezbedimo i uvezemo opremu i novu tehnologiju zahvaljujući 36 najboljih menadžera BK grupe tada u to vreme. Tragično je da oni i danas ne mogu da nađu posao, 11 godina traje proces istrage“, kaže nekadašnji lider pokreta Snaga Srbije.

Prema njegovim rečima, njihov proces je sada vraćen na dopunu, deo ljudi je oslobođen zbog teške bolesti, među kojima je i njegov brat Sreten, a za slučajeve poput njegovog je slučaj zastareo.

„Drugi deo očekujem da se reši i obustavi. Tužilaštvo je uspelo da dođe do svih svedoka, domaćih i inostranih i sasluša ih sve. Trajalo je dosta dugo. Proces koji je politički montiran od strane bivše vlasti se završava“, navodi on.

Osim toga, on ističe da „nije Bogoljub Karić mogao da ošteti Srbiju jer je uložio i osnovao mobilnu kompaniju koja je prodata za milijardu i 843.000.000 evra, a ukupna privatizacija iznosi dve milijarde i sto".

„Postavlja se pitanje, ko je ovde oštećen? Ja, mi ili država koja je dobila još više stotina miliona evra svake godine od desetina hiljada zaposlenih kroz poreze, doprinose, zdravstvo, školstvo, obrazovanje i sve ostalo? Jasno je da je to politička akcija posle formiranja pokreta Snaga Srbije koji je zasmetao tadašnjoj vlasti jer su njihov protivnik i njihova koalicija potučeni do kolena. To je cela stvar, to je prava istina“, ističe Karić.

On navodi da je tadašnja vlast zloupotrebila pravosuđe, koje je „odradilo zadatak koji je trebalo“.

Ipak, Karić navodi da nema nameru da se vraća u Srbiju.

„Porodica Karić već 40 godina radi u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza. Kao najmlađi brat preuzeo sam to na sebe, želim to da radim i volim to da radim, to je moj život i posao. Bio sam u politici, ali kao što ste videli, da sam znao taj posao da radim dobro, ne bih doživeo to što sam doživeo. Treba da radim to što najbolje znam, a to je ovo čime se sada bavim“, kaže Karić.

Kako kaže, za njegovu porodicu radi 30.000 ljudi, projekti su ogromni i to je sada jedna od najvećih evropskih kompanija.

„Naš cilj je da u Beogradu pokrenemo ’Tesla grad’ sa dva miliona kvadratnih metara. Pored Beograda na vodi, to će biti još jedan veliki projekat za Srbiju i takav projekat će pomoći našoj zemlji da se razvije i ne samo politički bude lider regiona, nego i ekonomski, što je najvažnije. Učinićemo sve da pomognemo. Srbija je moj život i svakako da se svoja zemlja najviše voli, kao svoje dete“, zaključio je Karić za B92.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Karić: Politički motivisan proces bivše vlasti protiv mene

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Sep.2016

Bogoljub Karić izjavio je da nije oštetio Srbiju i da je proces koji je vođen protiv njega politički motivisan jer je, kako kaže, smetao bivšoj vlasti..."Mi smo više puta predlagali i ranije bivšoj vlasti i pravosuđu da kaucijom rešimo to pitanje, da izvedemo ceo menadžment ukljucujući i...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.